Dobrý den, je mi 20 let. Vystudovala jsem obchodní akademii. Na střední škole jsem měla hodně dobré známky trochu jsem bojovala s matematikou, ale dalo se to. Nakonec jsem se rozhodla, zkusím i VŠ. Nyní jsem na Západočeské univerzitě na ekonomické fakultě. Jenže s tím tu dost bojuji. Nelíbí se mi přístup některých profesorů. Nejde mi matematika, mikroekonomie a informatika . A nevím co dál... Jestli zkusit jinou VŠ? Jenže mám poměrně omezené možnosti testy z OSP bych nezvládá vím to už jsem je zkoušela a nezvládla je. Nebo zkusit soukromou? Že by možná byla o něco jednodušší? Nebo vyšší odbornou? Přemýšlím o VŠFS, ale ty recenze mě docela odrazují... Obchodní akademii jsem si vybrala, protože jsem se narodila s nějakým hedikepem takže mi bylo jasné, že nebudu moct dělat vše a práce v kanceláři mi přišla jako něco co bych mohla zvládnout neboť není fyzicky náročná. Jenže... Najdu práci i JEN se střední a ještě ke všemu s hedikepem? Proto VŠ dalo by se říct, že jsem sem šla jen kvůli titulu, když už mám ten hedikep... Obchodní akademie mě strašně začala bavit hlavně účetnictví! To mě tak baví a nejraději už bych nešla nikam dál. Šla rovnou do práce. Dřív mě hrozně bavilo učení, ale tady se mi to tak znechutilo. Že ani nevím jestli znovu zkusit jinou VŠ? Já vůbec nevím.
Co když se kolektiv ve firmě zprotiví? Klidně ve firmě po tobě budou chtít kamuflovat různé položky. Co si budem povídat. Doba je zlá a každý se snaží najít skulinku.
Předpokládám, že jsi na Bc. oboru Podniková ekonomika. Snad jedině zkusit jinou VŠ fakultu s větším zaměřením na učetnictví? Náhodně vybírám VŠE FFU. Ve středu mají nějaký den otevřených dveří, kdy tam můžeš 1 den studovat.
Můžeš také začít pracovat jako učetní, zvyšovat si stále znalosti na kurzech pro učetní a postupně třeba začít dělat učetnictví na živnostenský list pro malé firmičky typu 1 šéf s 5 zaměstnanci apod.
doplněno 22.11.22 05:20:
Zkus položit podobný dotaz na diskuzním fóru pro učetní. Určitě nějaké stránky vygoogluješ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.