dobrý večer, bydlím v jiném městě než chodím do školy, autobusy sice jezdí, ale nepřímé, a na přestup se čeká dalších 15 minut. Vzhledem k tomu ze pesky je to celkem dálka (3-4 km), autobusem to trvá okolo 50 minut+přestup je to docela nevyhovující. Od listopadu jezdím do školy na kole (skoro celá cesta přes cyklostezku) je to rychlejší, mám pohyb a baví mě to. Můj dotaz zní: mužů jezdit na kole i v zimě, myslíte ze je to vhodné?
Můžete. Dobre oblečení, cyklistické rukavice a za pár minut jste ve škole. Nezapomeňte světla.. doplněno 20.11.22 19:26: P.S.: Jak na trekové, tak na MTB kolo se dají koupit pláště s hroty. Pak nebudete mít problém ani na ledových plotnách.
4 kiláky dáš chůzí za 35 minut! Přitom si můžeš opakovat slovíčka...
Jezdila jsem na kole do práce dlouhé roky non stop i v zimě, ale po silnici, což nebyl med.. Pokud bude cyklostezka sjízdná, tak pokračuj, jen se dobře obleč. Přinejhorším pěšky. Bydlím v pohraničí a tady kdysi chodila děcka z hor do školy i 9 km pěšky!
To je skoro 7km za hodinu, tak to klobouk dolů Ale jinak proč ne na kole i v zimě, pokud se ta komunikace udržuje, teple se obléct a ten kousek je hned.
liska5
On to nemá ani 4 km. Když spěchám, ujdu kilometr pod 10 minut... Já 70+.
.2 km tedy zhruba za 18 minut, takže 4 km za 36 minut. A když jsou to necelé 4 km, tak by to mohl dát za 35 min.
Já to takhle mám u nás na nádraží 4 km a za 40 min jsem tam.
To je naprosto ideální přeprava, budeš mít fyzičku, baví tě to, není co řešit. Stejně jsem se dopravoval roky do práce - celoročně. Jen v zimě na náledí či v haldách sněhu jsem chodil (podobnou vzdálenost jako ty) bez problémů pěšky. 3km musíš dát pěškobusem max za půl hodinky.
"mužů jezdit na kole i v zimě, myslíte ze je to vhodné?" Urcite jezdete, vyhnul bych se nyni snad rusnym silnicim, byva tma rano i vecer. Mit svetlo, blikacku. Zjistite ze tim busem uz nebudete chtit jezdit. Ja radu let chodil do prace rychlou chuzi/klusem 4km tam a 4km zpet, nebo na kolobezce. Dnes pracuji jinde, musim autem a ta chuze, prestoze mam jinak hodne sportu, mi dost chybi.
Jezdíval jsem na kole v mrazech. To byl jiný svět. Tobě doporučím mít něco jako REFLEXNÍ blůzku přes bundu a helmu. Zip až nahoru se šálou. Na vlněném zboží kup určitě tzv ledvinový pás, je z ovčí vlny. Nemachruj ať tě nebolí záda. Smyky na kole. zkus si na mokrém povrchu zatáčení smykem zadní brzdou. Tak budeš v budoucnu odhadovat kluzkost asfaltu, betonu. Celoroční ježdění na svým kole je super. Nejdůležitější jsou rukavice a v kapse rozdělané papírové kapesníky. Jezdím i sněhem. Mohu si prcnout, řídím si já, nemusím stát někde na zastávce jak holub a mrznout. Tělo se zahřeje a zatímco jsou ostatní po ránu zmrzlí, já v triku zpocený. Ať tě to chytne ať tě to baví! Ano i v dešti je stejně skvělá jízda.
Autobus jede čtyři kilometry 50 minut? To není možný, buď jede jako šnek a nebo jede kdo ví kudy. Jestli je to pravda, tak se divím, že tím autobusem někdo takhle vůbec jezdí. To je rychlejší pěšky.
Jinak, když nebude náledí, tak na kole můžeš klidně jezdit i v zimě
liska5
Třeba objíždí všechny dědiny a sbírá děti do školy ve městě.
Má ten autobus motor? Připadá mi totiž, že ho asi řidič s cestujícími musí tlačit, jinak by cesta 3-4 km netrvala 50 minut. Pěšky bych tam byla dřív.
Jinak na kole klidně jezdi i v zimě, pozor ale, když bude namrzlo. Aby ses nevyválel. Jinak dobré oblečení, čepici, rukavice. Pohyb je zdravý. Navíc po cyklostezkách Ti nebude hrozit nebezpečí od aut.
Jezdila jsem několik let v zimě, v létě, tam 10 km, no a zpátky taky tak. Horší bylo, že část mé trasy vedla po hlavní silnici Praha-Pardubice a to byl, panečku, občas fičák, jak to kolem mě svištělo. Ty cyklostezky jsou prima. Jaga.
Doporučuju Vám znova si přečíst celý text dotazu a důkladně. Nikde tam není napsáno, že ten autobus jede po té trase a že jede 50 minut. Ta doba 50 minut je pravděpodobně ceková doba (tedy včetně čekání).
Bydlí v nějaké díře a tím busem vymete dědiny po okolí a následně přestup pro linku do cíle. Znám lidi, co jedou do práce autem 10minut trasu, kterou busem jedou přes hodinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.