Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílá nemoc - kniha v pdf - je to doopravdy celá knížka

Od: colorssswwmn odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nyní jsem dočetla knihu - Bílá nemoc, Četla jsem to v pdf a měla bych otázku, co se týká počtu stran. Četla jsem to zde, --> --> web2.mlp.cz/... --> --> samotný text knihy začal na stránce 13 a konec je na stánce 95. Nevíte někdo, jestli na tomto odkazu je doooravdy celá kniha? Přijde mi, že je těch stran nějak málo, možná i tím, že jsem to četla chvíli na mobilu a zbytek na PC. Děkuji za rady, potřebuji to k maturitě, tak bych to nerada měla špatně..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, viz odkaz si zkontrolujte, jestli jste se dočetla v PDF stejného konce a tak zjistíte odpověď. Zdravím!

P.S. Knihy snad nezačínají stránkou 13, což napovídá tomu, že to zřejmě nebylo celé dílo od začátku. Ovšem, tištěná kniha má stran 96 .

edufix.cz/...

doplněno 19.11.22 09:52:

Zde si o této divadelní hře něco přečtěte a děj si můžete zkontrolovat lépe:

cs.wikipedia.org/...

lmgify
hodnocení

1x

Městská knihovna Praha (mlp.cz - Municipal Library of Prague) je dobře známa jako kvalitní vydavatel významných textů zdarma, na které se nevztahují autorská práva. Sem patří i knihy, kterým vypršela autorská ochrana. Za tuto jejich bezzištnou činnost by jim měly patřit veškeré naše díky a uznání.

Bílá nemoc je divadelní hra a těch 80 stran textu je přiměřených.

hodnocení

0x

Tak za prvé, tohle přeci není kniha jako literární dílo!

Je to scénář. Promiňte, ale tohle normálně čtete? To přece normální člověk číst nemůže a mít z toho literární zážitek... Pokud tedy nejste dyslektik.

Ano, a je celý. Do strany 13 je to předmluva a obsazení a rozpis aktů. Na konci díla autorova.

Kniha *zed*

bj

A co třeba Jerome Bixby - The Man from Earth? Normálně se to prodává a čte.

To nevím, neznám. Ale pokud je to ve stejném stylu, a lidi to čtou, tak potěš koště. Ale co čekat od poslední generace, která potřebuje umělecké dílo heslovitě předžvejkat do jednoduchosti první signální soustavy aby z něj něco měli, protože té druhé nejsou vlivem degenerace společnosti schopni.

První signální soustava . Vyskytuje se u zvířat a člověka. Je to soustava podmíněných reflexů, vytvářejících se jen pomocí smyslových orgánů (podněty jsou chemické, fyzikální nebo biologické jevy) . soustava je základem konkrétního myšlení – u zvířat jsou jen konkrétní signály.

Druhá signální soustava . U člověka vytvořena druhá signální soustava – je to reakce na slovo (čtené, psané, vyřčené), na základě řeči a schopnosti zevšeobecňování se vyvinulo abstraktní myšlení, věda, umění, mravní podněty . Člověk reaguje na abstraktní podněty stejně dokonale jako na podněty konkrétní. Dovede zobecňovat, hledat souvislosti, vytvářet symboly, pojmy a tvořivě myslet. Soustava je základem myšlení, řeči, práce. . První a druhá signální soustava jsou nedílné, vzájemně se doplňují a tvoří lidskou psychiku. . Řídící úlohu má druhá signální soustava.

giobio.tode.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]