Nejste přihlášen/a.
Tak možná titul neuvádí, anebo prostě je starší a studovala v době, kdy nemohla studovat anebo má jinou výjimku, jako například obrovskou praxi. Pro tebe platí, že asi potřebuješ pedagogickou vysokou školu.
Aha, no tak asi na zvláštních speciálních školách jsou nějaké mírnější podmínky, nevim... když je nedostatek lidi tak se sníží kvalifikační podmínky a je to, prý stejně to takhle funguje i u policie, že nabírají i lidi bez střední školy
zkus www.zacniucit.cz
" Zvláštní speciální" školou myslí nějakou úzce odbornou, jedinečnou školu nebo jednu z velmi mála v celé republice.
Odborný předmět tam může vyučovat i oborový odborník s pedagogickým minimem.
Pokud vím, jsou dvě cesty, buď člověk vystuduje peďák a pak může učit to, na co vystudoval, nebo vystuduje vysokou školu a udělá si padegogické minimum a pak může učit cokoliv. Vím, že se tento paradox někdy řešil, že vysokoškolák s pedagogickým minimem může učit všechno zatímco vystudovaný pedagog jen to, na co vystudoval. (Jeden bývalý spolužák při doktorském studiu učil asi na třech základních školách, hlavně informatiku a podobné věci, ale snad i angličtinu a možná ještě něco (o učitele je prostě nouze), ale on měl právě to pedagogické minimum.)
Pak jsou takové různé výjimky pro lidi z praxe (musí mít aspoň 20 let v oboru), ale co my jsme měli zasloužilé praktiky, tak snad všichni měli ing nebo něco víc.
Ale jinak jsem se o to nezajímal, učení nebylo nikdy mým snem, a byl jsem docela rád, že ani v doktorském studiu jsem nemusel (nebyla to u distančního studia povinnost a nikdo to po mě nechtěl, sám jsem se o to nehlásil, ale asi bych těžko odmítal, pokud by si mě katedra vybrala, narozdíl od kolegy (studoval stejně jako já distančně, ale zrovna se asi mihnul na katedře, když hledali, koho obsadit; tak učil dva semestry, nutno říct, že kredity za učení se mu pak přesně hodily ke splnění doktorského minima, když jsme to sčítali)).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.