Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodování mezi dvěmi středními školami

Od: terka* odpovědí: 4 změna:
dobrý den jsem v deváté třídě a půjdu na střední. dlouho jsme nevěděla kam chci jít ale teď už vím akorát mám problém. mám vybrané 2 školy a kdybych se na obě dostala tak nevím kam jít, ne kvůli tomu že nevím co by mě víc bavilo ale je to složitější. V budoucnu bych chtěla dělat třeba průvodkyni která jezdí se zájezdy do jiných zemí a rovnou bych tam fotila fotky protože mě baví fotit. znám pár lidí kteří to tak mají. nemusí to být třeba průvodkyně ale něco podobného. Prostě nevím jestli mám jít na cestovní ruch nebo na fotografickou střední školu. Chtěla bych dělat to co jsme napsala, ale nevím co by bylo výhodnější jestli jít na ten cestovní ruch nebo na fotografickou abych toto mohla dělat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nia
hodnocení

1x
Je super, že máš představu, co bys chtěla v budoucnu dělat. Práce průvodkyně je určitě zajímavá. Ale je dost pravděpodobné, že se nakonec Tvůj život bude ubírat jiným směrem. Z těchto dvou oborů, bych volila cestovní ruch. Už jen z důvodu, že kdybys pak chtěla pokračovat ve studiu na vyšší nebo vysoké škole, tak z cestovního ruchu budeš na tom vědomostně lépe, je tam kladen větší důraz na cizí jazyky atd. Fotografkou můžeš být i bez střední fotografické školy. Jen je třeba počítat s tím, že fotografů je opravdu hodně a není úplně snadné v tomto oboru prorazit.

lenykripp
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli se rozhoduješ jen mezi dvěma školami, podej si přihlášku na obě. Podle toho, na kterou tě přijmou, se pak rozhodneš.

liska5
hodnocení

0x

Taky bych brala v úvahu, co je praktičtější, co mne spíš uživí. U toho cestovního ruchu je třeba jazyková vybavenost, pak ekonomická stránka, komunikace, informatika, účetnictví, znalost destinací... Často bývá cestovní ruch na HŠ u hotelového provozu. Pak by z Tebe byla servírka, protože těch míst v cestovkách a na infocentrech je málo...Někdy o škole rozhoduje vzdálenost a doprava. Zjisti si u obou škol, kdy mají den otevřených dveří a jeď se tam podívat.Většinou jsou ty dny začátkem listopadu /teď/ a začátkem března.

hodnocení

0x

Myslím si, že lepší by bylo, studovat obor cestovní ruch. Nemyslím si, že je problém, vystudovat později nějaký další obor, týkající se fotografování. Je potřebné např. to, naučit se dobře cizí jazyky, především anglicky. Lze předpokládat, že v rámci studia cestovního ruchu bude kladen větší důraz na výuku angličtiny popř. dalšího jazyka než v rámci studia fotografování.

Našel jsem na netu stránku, kde je popsána možnost, absolvovat kurz tvůrčího fotografování. Tady je odkaz:

lsfliberec.cz/...

Je to jedna z možností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]