Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu

Od: anon odpovědí: 4 změna:
Dobrý den jen se chci zeptat chtěla bych přerušit studium na mé sš a přestoupit na jinou jelikož jsem si nezvolila ten správný obor jsme v prvním ročníku jenže mám obavy že mě žádné další školy nepřímou kvůli nedostatku místa či velké odlišnosti oboru a nechci skončit na pracáku teď jsem konkrétně na oboru číšník a přemýšlím na přesfup na farmář chovatel jsme si vědoma že bych musela dělat porovnávací zkoušky také bych měla zmínit že chci dělat přímačky na uměleckou školu které budu podávat tohoto roku před 30. Listopadem a talentové zkoušky okolo 7. Ledna a nastupvat do prvního ročníku. Roku 2023/24 poku se mi podaří talentovky. V této škole co jsem teď jsem hodně psychicky vytížená a je toho na mě moc jelikož už po 3tích praxích jsme šli na provoz kde po nás docela dost řvou ale když přeruším studium a nedostanu se na jiný uč. Obor tak nechci skoncit na pracáku protože nevím jestli by to nemělo negativní vliv na mé talentové zkoušky či celkově mojí šanci se dostat na umělku
Vím je to dost chaotický ale to je u mě normální :) předem děkuju za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Ze všeho nejdřív kontaktuj tu školu, na kterou chceš přestoupit! Ideálně zajdi za ředitelem a proberte možnosti.Počítej se vším. Škola, kterou opouštíš to vždycky.přežije. O nějakých talentovkách se nikde nerzmiňuj. To až před samou talent.zkouškou. Tam je takový nával, že to zpravidla nevyjde. A když to vyjde, opustíš chovatele a půjdeš tam.

Počítej s tím, že tam taky nebude leháro a budeš válčit s některými předměty. Praxe taky nebude med. Je tam péče o dobytek a pracovní směny hodně brzo ráno i o víkendech. V tom jsou hoteloví hosté i telata na tom stejně..

lmgify
hodnocení

0x

> jsme si vědoma že bych musela dělat porovnávací zkoušky

Spíše bych si tipl, že bys je dělat nemusela. Od začátku roku uběhly zatím jen 2 měsíce. Čím dříve přestoupíš, tím větší šance vyhnout se vyrovnávací zkoušce a méně učiva k dohánění. Podmínky přestupu určuje ředitel nové školy. Kontaktujte ho s rodiči co nejdříve (tento týden!).

> přemýšlím na přestup na farmář chovatel

Takový obor jsem nenašel. Myslíš zemědělec-farmář?

P.S. Můj názor je, že když už zemědělec, tak jedině rostlinář. Rostliny se brzo ráno krmit nemusí ;)

huj
hodnocení

0x
Proč jste prosim vás nedělala talentovky hned? Nojo tady asi někdo zaspal a teď za to pyká.

hodnocení

0x

V prvom rade to rieste s rodicmi, kedze nemate 18.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]