Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolužáci si mě nevšímají

Od: klara010 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám jeden takový problém.

Chodím už už čtvrtým rokem na gymnázium a mám tam jen dvě nebo tři kamarádky, nikdo jiný se se mnou nebaví. Snažila jsem se s lidmi ze třídy spřátelit, ale jako by na mě další den zapomněli a zas se se mnou nebaví. O přestávce vždycky jen sedím v lavici kdežto všichni ostatní se spolu baví a mě si nevšímají. Dokonce když se řeší nějaké třídní záležitosti a probírají se názory ostatních, nikdo se mě nezeptá a ignorují mě. Já vím že bych se asi měla ozvat, ale prostě dopředu vím, že by mě nebrali na vědomí :(. Když se kluci ze třídy smáli mým vlasům, začala jsem si je žehlit aby vypadaly líp a snažila jsem se všemožně změnit styl aby se se mnou bavili, ale nic se nestalo. Já nevím co dělám špatně ale nechtějí mě vzít mezi sebe. Jsem černá ovce třídy a už ani nemám chuť se s někým bavit, ale chtěla bych to zkusit, bohužel mě nechtějí a nevím proč. Dokonce i sama sedím v lavici. Mohli by jste mi poradit, co mám dělat?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

4x

V životě mohou nastat situace, kdy je člověk sám, a je dobře se na tyto situace připravit. Především si neklaď vinu, prostě se může stát, že si s kolektivem nepasuješ. V žádném případě ale se nevnucuj a nenech sebou manipulovat (např. změna účesu po narážkách kluků). Takových blbečků ještě v životě potkáš..Naučíš-li se být na kolektivu nezávislá, získáš vnitřní svobodu a nezávislost. Jedno přísloví říká: Samota není zlá, pokud je člověk spokojený sám se sebou. Člověk je spokojený sám se sebou, když má svůj život pevně v rukách, má silnou vůli a svých cílů dosahuje,-není-li dobrý kolektiv, i sám. Až se zamiluješ, uvidíš sama, jak málo Ti bude samota vadit.

hodnocení

2x

Tak se nesbaž a měj se ráda. Věř ve vlastní cenu, a věz, že opravdových přáel nikdo nemá na tucty, a o společencké nezávazné přátelství ti jít nemusí a pokud vznikne, může stejně rychle zaniknout (sejde s očí, sejde s mysli), tak ho tak ber.

des*
hodnocení

0x

Když máš 2-3kamarádky ,tak se jich zeptej,co je špatně.

klara010
hodnocení

Ptala jsem se jich mockrát ale ony řekly že neví...

hm*
hodnocení

0x

Třeba nevědí, o čem by si s tebou povídali. Možná jsi nějak víc uzavřená. Když "se snažíš", tak s tebou pár slov prohodí, ale druhý den už zas nevědí, o čem by, a tak tě vynechají.

Proč o přestávce jen sedíš v lavici? Neseď. Zjisti, o čem se kdo baví (to přece slyšíš) a k někomu se přidej. Nebo se přidej k té nějaké své kamarádce a normálně se zapoj do jejího hovoru s jinýma holkama.

Je to těžký, být v takové situaci, ale radit takhle na dálku jde taky špatně. Jenže zapojit se musíš ty, ostatní tě sami aktivně pobízet nebudou. Nestraň se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]