Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučování při studiu

Od: karel* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

obracím se zde s prosbou, zda byste se nepodělil někdo s Vašimi zkušenostmi ohledně vyučování při studiu.

Jsem studentem druhého ročníku pedagogické fakulty. Velmi rád bych už chtěl začít učit (na ZŠ - nejlépe druhý stupeň), což by mi se školou šlo krásně skloubit, ale nevím, jestli nyní není ještě příliš brzy, zda je vůbec vhodné se někde na školách ptát. Co myslíte?

Měl jste to někdo podobně, umožnili Vám to?

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza7*
hodnocení

0x
Je ti nějakých cca 20 a chceš učit třeba 14 nebo 15 leté? To se mi tedy zdá velmi předčasné. V podstatě si sotva vylezl ze SŠ a máš za sebou pouze prvák na peďáku. Druhák začal teprve před pár dny. Pamatuji, že kdysi k nám nějaké studenty peďáku dávali, ale byl to buď poslední nebo spíše předposlední ročník a nikdy neučili sami, že by celý rok vedli výuku. Vždy to byly pouze nárazově nějaké hodiny a vždy za účasti toho konkrétního kantora každého předmětu. Přijde mi jako naprosté sci-fi, aby začínajícímu druhákovi vůbec nějakou, byť omezenou výuku, někde svěřili. Zkusit samozřejmě můžeš všechno, ale pokládám to za krajně nepravděpodobné.

liska5
hodnocení

0x

Doučování ano, ale né přes školu, nýbrž na inzerát někde na vývěsce a soukromě.

Může ovšem existovat někde třeba v pohraniční zapadlé obci škola, kde nemohou sehnat učitele a pak by vedení školy možná bralo i Vás. Jestli máš tip na školu, zkus tam zajít za ředitelem osobně, že bys bral třeba jen záskoky, suploval za někoho třeba dlouhodobě nemocného. Zjisti si nejdřív dopravu, aby to pak nezůstalo trčet na absenci spojů. Pak počítej i s předměty, na které nemáš aprobaci. Jinak absolventi PdF si podávají na školy, o které mají zájem, žádosti / formulář s fotem a kontakty/ a čekají, zda se někdy bude škole jejich aprobace hodit. Třeba už učí jinde, a když ta jejich "vysněná" škola má to místo volné škola, tak se jim ozve. Někda to trvá roky, někdy máte místo hned. Tam je pohyb / odchody do důchodu, na MD, stěhování kantora, nemoc, organizační změny.../. Taky je možné, že Tě to z chuti učit vyléčí. Dnešní děcka, to je často síla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]