Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fráze pick up on different things

Od: oxidan* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

zatím se mi nepodařilo zjistit přesný význam anglické fráze "pick up on different things". Mám ji zadanou ve větě "When the kids saw each other, they picked up on different things". Obrátil jsem i google vzhůru nohama, ale ani pro samotné "pick up on" jsem nenašel význam, který by se hodil, těch významů je tolik, že si nejde vybrat správný, který by se hodil. Dokáže někdo poradit?
Předem díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

pick up on = všimnout si (i neúmyslných) náznaků něčeho (ve smyslu "přečetli stav/situaci"); pokračovat v něčem

hodnocení

0x

Pomohl by kontext, ale z te jedine vety bych rekl, ze se navzajem zacali dobirat.

rv®
hodnocení

0x
Doslovný překlad by byl Když se děti spatřily navzájem, začal se každý zajímat o něco jiného. Více česky by ta věta byla - začaly si všímat něčeho jiného, hleděly si každý svého, dělaly že se nevidí. Ve smyslu, že potom co na sebe narazily, tak se vyhýbaly vzájemnému kontaktu.
oxidan*

Díky moc, pravděpodobně to bude skutečně "začaly se každý zaměřovat na něco jiného", následuje totiž "One would do rings, another would do clubs, acrobatics, or the uniycle. Before they knew it, they had everybody doing something", což chápu zhruba jako "než se to naučily, dělaly každý více věcí". Ale možná to je ještě jinak.

preklad

oxidan® Before they knew it.. neznamená v tomto spojení než se to naučili, ale než si to uvědomili, nebo lépe Ani se nenadáli, a každý něco dělal.

lmgify

"They" [knew it] neodkazuje na děti, ale na dohlížitele (rodiče, učitele apod.)

Než si to rodiče uvědomili, měli každé dítě dělat něco jiného ("každé dítě dělalo něco jiného).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]