Dobrý den, nacházím se ve čtvrtém ročníku střední odborné veterinární školy a přemýšlím nad výběrem dalšího studia. Napadlo mě studovat na zdravotnického laboranta, protože mě baví vyšetřovat a odebírat zvířatům krev a moč. V budoucnu bych chtěl pracovat někde na SVÚ, či v podobných laboratořích. Napadá mě, proto studovat obor na Ostravské univerzitě s názvem zdravotnický laborant. Myslím si, že bych mohl po vystudování tohoto oboru pracovat jako veterinární technik a laborant zároveň. Ptám se vás myslíte, že bych měl zkusit studium tohoto oboru a pak taky studium veterinárního asistenta v Brně na VFU? Možná by nebylo na škodu se živit na klinice veterinárním asistentem při studiu diagnostikovaného laboranta. Oboje zaměstnání jsou mi velice blízká, protože rád pomáhám zvířatům, v laboratoři zjistím o co jde a na klinice se budu setkávat se zvířaty. Na druhou stranu si říkám jestli je reálné se takto celý život živit, jedině jen na poloviční úvazek s tím, že bych spíš veterinu měl jen jako zástup třeba. Děkuji za vaše názory
Vyhoda je, ze mas vizi. Nejaky cil. To te pomaha jak pri vyberu studia, tak i pak pri jeho zvladani. Jak to pak skutecne bude neni zas az tak dulezite. Rozhodne nema smysl premyslet, jestli je realne se cely zivot zivit jednim konkretnim zpusobem. Takoveto plany stejnak selzou okamzite pri setkani s realitou. At uz v tom dobrem nebo spatnem smyslu. Nekdy tak, jindy jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.