Nejste přihlášen/a.
Jsem v deváté třídě a chtěla bych být psycholožkou, ale nevím na jakou střední školu mám jít, hlavně nechci na gympl.
Musíš absolvovat střední školu s maturitou. Takže si vyber, ale ne technického směru. Ta zdrávka je dobrou volbou. Navíc, když ji dokončíš, máš volbu. Buď budeš sestrou nebo půjdeš na vysohou. Možná i střední pedagogická. Byla bys uč. v mateřinkách nebo vychovatelka v družině a pak můžeš pokračovat na vysoké.
Gymnasium je "brána vědění všeho" a nejlepší příprava na VŠ. Proč se gymplu bráníš? Za mě tedy skutečně gymnásium a potom VŠ - medicína. Lze se přihlásit i ze zdrávky.
Na VŠ se můžeš zkusit přihlásit z jakékoliv SŠ /podmínkou je řádně složená maturita/, ale nevím, jestli třeba taková SŠ stavební, elektrotechnická nebo dopravní je vhodným odrazovým můstkem pro psychologa. Jaga.
Já bych gymnázium naopak obecně doporučil pro každého, kdo na to inteligenčně má.
Člověk trošku dospěje, změní se mu v průběhu těch let zájmy, zjistí, že psychologii dělat nechce a má výhodu v tom, že z gymplu může jít prakticky kamkoliv na libovolnou VŠ.
Kdyby měla gympl, tak teď by měla alespoň Bc. ve veterinárním oboru a nebyla by "jen" pomocnice veterináře (pomocnice ve veterinárním oboru).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.