Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou střední školu jít, když chci být psycholožkou?

Od: adri* odpovědí: 10 změna:

Jsem v deváté třídě a chtěla bych být psycholožkou, ale nevím na jakou střední školu mám jít, hlavně nechci na gympl.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jedna má známá dělá psycholožku, přičemž tam šla ze zdrávky. Ovšem je to už ,,pár´´ let.

hodnocení

0x

Musíš absolvovat střední školu s maturitou. Takže si vyber, ale ne technického směru. Ta zdrávka je dobrou volbou. Navíc, když ji dokončíš, máš volbu. Buď budeš sestrou nebo půjdeš na vysohou. Možná i střední pedagogická. Byla bys uč. v mateřinkách nebo vychovatelka v družině a pak můžeš pokračovat na vysoké.

hodnocení

0x

Gymnasium je "brána vědění všeho" a nejlepší příprava na VŠ. Proč se gymplu bráníš? Za mě tedy skutečně gymnásium a potom VŠ - medicína. Lze se přihlásit i ze zdrávky.

Na VŠ se můžeš zkusit přihlásit z jakékoliv SŠ /podmínkou je řádně složená maturita/, ale nevím, jestli třeba taková SŠ stavební, elektrotechnická nebo dopravní je vhodným odrazovým můstkem pro psychologa. Jaga.

denina

Na psycholožku se nestuduje na medicíně, z medicíny se člověk může stát psychiatrem, ale psychologie se studuje jako samostatný obor na filozofické fakultě. Jinak s Vámi souhlasím, také si myslím, že gympl je ideální přírava na VŠ.

tebi
hodnocení

0x
Já bych na gymnázium nešla, z čistě praktických důvodů - během studia si uvědomíš, že nechceš dál studovat VŠ - pak je ti v dnešní době gympl k ničemu. Já bych volila zdravotní školu, potom vš psychologie- v Olomouci brali pár let zpět 30 lidí a hlásilo se 1000! Takže se musíš opravdu dobře připravit na VŠ...Je to velmi žádaný obor, dostat se je opravdu těžké...
lmgify

Já bych gymnázium naopak obecně doporučil pro každého, kdo na to inteligenčně má.

Člověk trošku dospěje, změní se mu v průběhu těch let zájmy, zjistí, že psychologii dělat nechce a má výhodu v tom, že z gymplu může jít prakticky kamkoliv na libovolnou VŠ.

tebi
Uvedu příklad z praxe - příbuzná studovala chemickou průmyslovku, poté vš jazyky, ty ji nebavily, tak teď přešla na střední školu, kde studuje na sestru u veterináře, myslím, že z ní nakonec bude veterinářka, je velmi chytrá. Ale to predbíhám, mám zato, že tachemická se jí teď hodí více, než případný gympl.
lmgify

Kdyby měla gympl, tak teď by měla alespoň Bc. ve veterinárním oboru a nebyla by "jen" pomocnice veterináře (pomocnice ve veterinárním oboru).

lmgify

Stejně nechápu, proč šla zpátky na SŠ a ne na Bc./Mgr. veterináře. Bc. trvá dokonce kratší dobu než SŠ *ee*

liska5
hodnocení

0x

Za mne je ideální gymnázium. Až tam totiž poznáš, co který předmět obnáší a možná změníš názor...Přijímačky na všechny VŠ se staví z učiva gymnázia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]