Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím, poraďte mi. Jaké předměty v domácnosti mohou být znázornšny jako jednoduché stroje? Kde mají osu otáčení a působící síly?Jakými silami je přibližně nutné působit? Potřebuju ještě aspoň 5 předmětů. Poraďte mi, prosím. Díky
Ono to půjde...když se trošku zamyslíte...
Třeba i takový obyčejný vypínač světla je v podstatě páka, hever u auta..., i na nůžkách je čep a přes něj opět páka na ostří nůžek.
Co mne ještě napadá...kladka, klín...a když nakloní Vaše maminka žehlící prkno, máte nakloněnou rovinu.
doplněno 11.02.11 15:44:ještě mne napadá třeba ruční pumpa na vodu (tedy pokud jste ji coby nová generace někde ještě viděl
, nebo vrátek na zvedání vědra ze studny...Stačí se podívat na "Jen počkej zajíci"...je tam o tom jeden díl..Náš 3,5 letý prcek to ví...dívá se na to..![]()
a na dětském hřišti...taková dobrá dětská houpačka...copak je to?...ááá...opět starý dobrý jednoduchý stroj![]()
Páka, kladka, nakloněná rovina, kolo na hřídeli, klín, šroub.
Páku njdež snadno, k tomu navrženému bych přidal nakloněná rovina - no, to žehlicí prkno bych možná tak neakcentoval. Ono to sice nekloněné je a rovina taky, ale aby to byl jednoduchý stroj, tak to bych po něm musel například něco vytahovat, k čemuž se moc nepoužívá. Ale klín, to je mimo jidé i ostří nůžek, sekera.
Šroubů uvidíš sopustu, krom vrutů bych přidal třeba vovodvodní kohoutek, ale třeba i "šnek"v masomlýnku.
Podívej se třeba na techmania.cz/... , nebo hoď dotaz na jednoduché strje strejdovi Googlovi.
| « | » |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.