Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím, poraďte mi. Jaké předměty v domácnosti mohou být znázornšny jako jednoduché stroje? Kde mají osu otáčení a působící síly?Jakými silami je přibližně nutné působit? Potřebuju ještě aspoň 5 předmětů. Poraďte mi, prosím. Díky
Ono to půjde...když se trošku zamyslíte...
Třeba i takový obyčejný vypínač světla je v podstatě páka, hever u auta..., i na nůžkách je čep a přes něj opět páka na ostří nůžek.
Co mne ještě napadá...kladka, klín...a když nakloní Vaše maminka žehlící prkno, máte nakloněnou rovinu.
doplněno 11.02.11 15:44:ještě mne napadá třeba ruční pumpa na vodu (tedy pokud jste ji coby nová generace někde ještě viděl, nebo vrátek na zvedání vědra ze studny...Stačí se podívat na "Jen počkej zajíci"...je tam o tom jeden díl..Náš 3,5 letý prcek to ví...dívá se na to..
a na dětském hřišti...taková dobrá dětská houpačka...copak je to?...ááá...opět starý dobrý jednoduchý stroj
Páka, kladka, nakloněná rovina, kolo na hřídeli, klín, šroub.
Páku njdež snadno, k tomu navrženému bych přidal nakloněná rovina - no, to žehlicí prkno bych možná tak neakcentoval. Ono to sice nekloněné je a rovina taky, ale aby to byl jednoduchý stroj, tak to bych po něm musel například něco vytahovat, k čemuž se moc nepoužívá. Ale klín, to je mimo jidé i ostří nůžek, sekera.
Šroubů uvidíš sopustu, krom vrutů bych přidal třeba vovodvodní kohoutek, ale třeba i "šnek"v masomlýnku.
Podívej se třeba na techmania.cz/... , nebo hoď dotaz na jednoduché strje strejdovi Googlovi.
« | » |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.