Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam jít na střední školu?

Od: emca odpovědí: 7 změna:
Dobry den ja a moje kamoska jsme dnes byli na prehlidce strednich skol. jako jedine ze tridy nevime. docela me zaujala stredni fotograficka skola. strasne me bavi foceni nebo treba navrhovat nejake plakaty, stranky a tak nebo interierovy desing. chtela jsem jit na neco z toho ale dnes jsem se dozvedela ze na techto skolach musim delat talentove zkousky z malovani, kresleni.. to jsem zrovna nechtela protoze bych nedokazala udelat ty domaci prace. na vytvarku jsem nikdy moc nebyla ale bavi me tyto kreativni veci. nevite zda je nejaka z techto skol bez talentovych zkousek s normalnima prijimackama? nebo nejaka podobna skola?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Podívej se do seznamu oborů, co se nabízí. Budeš vybírat asi mezi obory typu M (stř.škola), případně L/0 (4-letý uč.obor s výuč.listem a maturitou). Kódy oborů nejpravděpodobněji 34 (tj. Polygrafie), 82 (Umění), někdy 39 (mezioborové).

Jednotlivé školy si mohou daný obor nějak sami zaměřovat a přejmenovat, takže i když jsou obě uvedené pod daným oficiálním názvem např. Grafický design, na jedné škole se může jmenovat třeba Obalová a tisková grafika a být zaměřená více na tisk na obaly a na druhé škole budou mít ten rámcový obor pod názvem Grafický návrh - multimédia a mají to více zaměřené na počítačové návrhy třeba pro časopisy. Pokaždé si tu školu rozklikni a přečti si popis, případně přímo klikni na adresu školy a přečti si podrobnosti na jejich stránkách. V seznamu se objevují i soukromé (většinou placené) školy, ale v menu si je můžeš vyfiltrovat.

V tom seznamu je hodně možností, tak jestli se v tom časem nedokážeš sama dobře orientovat, požádej mamku, ať se na to podívá s tebou.

emca
hodnocení

kacenka
hodnocení

0x
Ahoj ,hele fakt si věř a jdi za svým snem určitě ty talentovky zvládneš
emca
hodnocení

tim si nejsem jista myslim ze bych to nezvladla nikdy jsem nechodila na ZUS nebo tak

Na to nepotřebuješ ZUŠ, ale hlavně snahu, cíl, odhodlání. Zkus to. A nech si od někoho, kdo o tom něco ví, třeba právě od nějakého učitele nebo učitelky právě na ZUŠ, ač jsi tam nechodila, poradit. Když tam zajdeš a oslovíš někoho, určitě tě neodmítne a popovídá s tebou. Kdo se bojí, nikdy si svůj sen nesplní! Tak se drž!

hodnocení

0x

Jestli máte tak široký rozptyl, tak si nechte udělat test v pedagogicko-psychologické poradně. Některé školy tyto testy nabízejí hromadně. Před lety jsme je nechali udělat synovi pro potvrzení vhodnosti výběru školy. Je z nich velice zajímavý výstup.

hodnocení

0x

Zdravím.

Tady je odkaz na stránku, kde je přehled středních škol

atlasskolstvi.cz/...

Tady je odkaz na stránku, kde je přehled učilišť.

seznamskol.eu/...

Studovaný obor, který si někdo vybere, by měl daného člověka aspoň částečně bavit.

Taky je potřebné vzít v úvahu možné budoucí uplatnění. Pokud budou např. krachovat restaurace apod., tak by mohlo být těžší, uplatnit se např. jako číšnice.

Doporučuju, udělat si seznam všech možných oborů, které jsou vyučovány na školách v okolí popř. na školách, kde je možné studovat a současně mít ubytování na internátě. Je potřebné důkladně zvážit volbu budoucího oboru. Možná např. obor kuchařka by mohl být dobrý. Ale taková práce je docela dřina a nebývá nějak extra placená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kam na střední školu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]