Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - funkce - příčný součet čísla

Od: pav38* odpovědí: 9 změna:

Zdravím přátelé,

můžete mi prosím poradit, jak mohu zadat v excelu funkci, která mi vypočítá z čísla třeba 123 součet čísel 1+2+3=6?

Děkuji pěkně za radu :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte použít i VBA skripty, pak bych volal cyklus, který v každé iteraci udělá modulo 10 a pak to číslo celočíselně vydělí 10 (čím se v každé iteraci ukrojí jeden řád) a cyklus pak zastavit až číslo klesne na 0
Takhle bych postupoval v Java SE, zkus se podívat na VBA skripty, neznám jejich přesnou syntaxi

public static int countDigitSum(int inputNumber){
int digitSum = 0;
while (inputNumber > 0) {
digitSum += inputNumber % 10;
inputNumber = inputNumber / 10;
}

return digitSum;

}

pav38*
hodnocení

Tady to vůbec nechápu a nevím která bije :)

Ovšem našel jsem tento paremetr: =SUMA(HODNOTA("00000000000000"&ČÁST(U228;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15};1))

Který funguje *palec*

hodnocení

1x

Ak je cislo v bunke A2, tak potom =1+MOD(A2-1,9)

pav38*
hodnocení

Tak tohle mi nefunguje *klik*

To musi fungovat, operacia delenia modulo 9 robi ciferny sucet. Pozor, ta ciarka oddeluje parametre funkcie, nie je to desatinna ciarka. Este raz = 1 + MOD(A2 - 1, 9)

pav38*
hodnocení

Píše mi to: pro tuto funkci jste zadali příliž málo argumentů *nevi*

Funkcia ma dva parametre a pocita zvysok po deleni.

jano123
hodnocení

0x

Nemám tu Excel ani jeho help, ale postupoval by som tak, že číslo /napr trojciferné/,

a by som rozdelil do 3 buniek postupne číslice, a obsah tých troch buniek by som sčítal...*palec2*

pav38*
hodnocení

Takto to nelze použít, páč čísla z prvotních buněk se budou měnit :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]