Nejste přihlášen/a.
Ahoj, možná to zní blbě, ale celý den na to myslím. Dnes ve škole jsme psali menší prověrku z dějepisu - ano, lehký předmět na učení, kdo by to pokazil? Ale já včera byla na tom tak špatně ( zvracela jsem a také mě mamka nechtěla pustit s tímto do školy, ale byla jsem naštětstí ráno už v pořádku), vůbec jsem se na prověrku a testy neučila, rozhodla jsem se tedy, že se budu učit ve škole (stačilo si to jen přečíst). Kdybych mohla, slibuji, že bych byla na to naučená, ale byla jsem tak slabá. Přišla jsem do školy, nejméně třikrát jsem si přečetla zadanou stránku, modlila jsem se a kvůli všeho toho stresu se mi vše vymazalo z hlavy. Pokazila jsem písemku. Jsem člověk, který musí být naučený už aspoň dva dny předem na testy, aby písemku napsal na 1. Neumím se na učivo soustředit, proto potřebuji více času. Když jsme si později říkali odpovědi, chtělo se mi brečet. Ani jednu otázku jsem neměla dobře. Zatím v elektronické žákovské známka zapsaná není, ale bojím se toho, že příjdu zítra do školy a učitelka mě ztrapní před celou třídou s tímto a nebo mě seřve, že jsem se neučila.
Možná jsem hysterická, ale stalo se mi toto poprvé. Rodiče s tímto byly v pořádku (samozřejmě mě za to nepochválily, ale nedostala jsem výprask). Bojím se tak moc jít do té školy, že budu mít seřváno. Nemám toto ráda. Co mám dělat, abych si tu známku opravila? Zrovna ta učitelka moc na opravy není plus zrušily nám průměry, takže kdybych tu pětku zapsanou měla a napsala bych si opravu na jedničku, nebudu vědět jak na tom budu Nevím čeho se přesně bojím, jen mě to zneklidňuje a hodně. U nás kluci jsou menší bordeláři a nešikulky, takže jsem se dozvěděla, že nebudu jediná, která písemku pokazila, ale stále se necítím o dost líp-
Co mám dělat? Vím, že toto je nejspíše špatná otaázka, ale opravdu se bojím jít do té školy kvůli této blbosti. Nemáte nějaké rady, jak se vymluvit, proč jsem se na to nenaučila lépe? Nechci se vymlouvat tím, že mi bylo špatně a byla jsem slabá se zvednout z postele, to by se její reakce zhoršila a myslela by si, že bych chtěla litování. Nemáte nějaké rady, jak si s ní promluvit o opravě? Nebo se zbavit té nadbytečné nervozity, když je to jen blbá pětka?
Díky moc všem za přečtení a chápání. Děkuji všem za odpovědi. Zof.
Dobrý den, Vy musíte ve škole učitelce zdůvodňovat své známky? Zkrátka, dostanete (asi, protože to nevíte jistě) pětku (nebudete asi jediná) a hotovo. Nedělejte z toho konec světa. Ať hodí kamenem, kdo nedostal nikdy ve škole pětku (třeba toto můžete říct učitelce, kdyby se ptala). Zdravím!
Tipuji Tě podle dotazu na sever Moravy. Až na pár chybějících čárek a rodiče mne nepochválili, kdes napsala na konci chybně tvrdé y, tuším, že jsi svědomitá žákyně a okolí od Tebe očekává jen dobré známky. Pak Tě snáze vykolejí i takový dílčí neúspěch. Mohu Ti říct, že v životě se Ti stane více takových karambolů a trápení. Tak to prostě chodí a každý máme v paměti nějaký ten svůj průšvih, kvůli kterému jsme tenkrát nespali. Není ostuda padnout, ostuda je nevstát. Zůstat obrazně řečeno ležet a fňukat. Už nemá cenu to rozebírat, vymýšlet výmluvy. Stalo se, nepovedlo se. Ale život jde dál a jedna dvojka nebo trojka na vysvědčení navíc sice naštve, ale v životě nic neznamená. Jestli paní učitelka na Tebe zvedne hlas, tak pochop, že jí záleží, abyste uměli, je to její práce. To rozdýcháš. Maximálně můžeš říct, že tě to mrzí, že Ti nebylo dobře. Ale už se tím nezabývej. Prostě stalo se a rodiče to vzali rozumně. Vědí, že život není úplně spravedlivej a neskládá se jen z vítězství. Takže pohodu, zase bude líp.
Dobrou noc. Liška
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.