Zajímalo by mě jestli je rozdíl v doletu střely z pušky nebo pistole, když je z ní vystřeleno pod vodou a do vody-upřesním. Nepočítám případy, kdy vůbec nevystřelí(ze zajímalovsti by mě zajímalo o jaký druh zbraní jde, které pod vodou nevystřelí vůbec) a nebo kdy náboj nakopne jen mechanický úder pohyblivé části (kladívko nebo co revolveru asi. Jako když odjištní pastičky od myši by dokázalo vystřelit něco dovzduchu ) 1. případ - vše se odehrává ve vodě 2. případ - výstřel probíhá ve vzduchu, ale vzápětí střela vstupuje do vody. * Myslím, že délka počáteční trajektorie ve vzduchu je zanedbatelná na vesrovnání s vodou(analogie, jako když zkoumáte odpor 1000 ohmů a řešíte, jestli vadí, když svorky mají odpor 1 ohm nebo 5 ohmů) * možná s vyjímkou prvních dvou metrů- myslím si, že by mohly mít vliv výstřelové zplodiy, ale třeba ani to s tím nezamává * Problém, že voda musí být v něčem udržená. Myslím, že když půjde o stěnu plastového zahradního bazénu, je to zanedbatelné. A nebo se může střílet " shora do studny", a taky myslím, že gravitace nehraje roli. No ale jak se budou lišty ty trajektorie? Co jsem viděl, pod vodou bývá dostřel kolem púlmetru
Výstřely klasickou zbraní pod vodou či do vody mají vcelku účinek nula, nula nic. Zabít či zranit by nejspíš dokázaly opravdu z bezprostřední blízkosti, tedy od dotyku hlavně s tělem, do několika centimetrů vzdálenosti.
Dá se najít dost videí... např:
Pro střelbu pod vodou je třeba buď mít speciální zbraň:
Vid epizoda Myth Busters, kde to riesili. Voda oproti vzduchu kladie rychlo letiacemu telesu ako gulka velky odpor, to razantne spomaluje a dostrel je minimalny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.