Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kusovník ke 2 výkresům

Od: michaeljorg odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit, co mám napsat, a nebo kde najít potřebné informace do kusovníku ke 2 výkresům, které jsem narýsoval. V příloze posílám fotky obou výkresů a kusovník. Mockrát děkuji za radu. S pozdravem Michael Jörg.
Kusovník ke 2 výkresům
Kusovník ke 2 výkresům #2
Kusovník ke 2 výkresům #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Michale, nejprve odpověď na tvoji otázku:

Kusovníky se vyplňují pro výkresy sestav, tedy dílů / skupin, které se skládají z více částí.

Údaje do kusovníku se opisují z rohového razítka na výrobním výkresu součásti. Výrobní výkres (byť s chybami, ale to je přirozené, učíš se) je to, co jsi vyrobil. Tzn. nejprve je třeba vyplnit rohová razítka na výkresech.

Těžko radit, když člověk neví, co po vás učitel(ka) chce. Omlouvám se, práce volá...

michaeljorg
hodnocení

To taky někdy s klukama nevíme co po nás učitel chce. Je to takoký jinačí učitel. Podle mě po nás chce, abychom si vymysleli ten materiál a polotovar, ale nevím to, protože nám to neříkal.

111®
hodnocení

0x
Pokud je to z jednoho kusu tak si jen materiál pro výrobu
michaeljorg
hodnocení

Nechápu, co jste napsal. Omlouvám se.
krtek6

snaží se ti říct, že to co máš na výkrese je vyfrézováno nebo bude vyfrézováno z jednoho kusu materiálu, takže kusovník bude obsahovat dejme tomu třeba 1x trubka pevnosti rozměrů a kvality bla bla...kdybys měl na obrázku třeba šroubek a matku tak vypíšeš, že na šroubek potřebuješ x nečeho a na matku x něčeho

hodnocení

0x

Kusovník by měl obsahovat výchozí materiál(s rozměrovým přídavdem) pro výrobu.

A pro toto je prostor na každem tvém jednotlivém výkrese.

Pokud by byl výkres již složitější, skládající se z mnoha dílů tak potom by se tvořil kusovník třeba i s čísly výkresů poddílů.

"V jednoduchosti je síla"

michaeljorg
hodnocení

Mockrát děkuji, už mi pomohl dnes kamarád ve škole. Odevzdal jsem, jak vyplněný kusovník, tak i výkresy.

hodnocení

0x

Co se týká materiálu, tak obě součásti pravděpodobně nemají být nějak výrazně namáhány, takže si myslím, že by mohl být použit např. materiál 11600. Je to nelegovaná ocel, která je určená pro relativně málo namáhané součásti a která je poměrně snadno obrobitelná.

Tady je odkaz na soubor, kde je popis některých ocelí.

bolzano.cz/...

---

Co se týká polotovaru, tak to je složitější. Tu součástku s kulovou plochou by na moderních CNC strojích mělo být relativně snadné vyfrézovat a přebrousit. Nevím, co znamená ta čerchovaná čára u té kulové plochy.

Polotovar by asi mohl být tyčový materiál.

V případě té druhé součásti o délce 300 mm by polotovarem mohl a být nějaká trubka. Ale je potřeba se podívat do nějakých výrobních katalogů, jaké polotovary jsou běžně dodávány.

Tady je odkaz na soubor, kde od strany 4 je popsáno, jak vyplňovat kusovník

skola-auto.cz/...

michaeljorg
hodnocení

Mockrát děkuji, už mi pomohl dneska kamarád ve škole. Odevzdal jsem, jak vyplněný kusovník, tak i výkresy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]