Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
já a moji spolužáci jsme se stali oběti slovních sice ne vulgárních, ale urážlivých nadávek od učitele a to jenom proto, že zodpovíme otázku učitele špatně. Zatím jsem to zažila jen jednou, ale věřím, že se to stalo mým spolužákům za mé nepřítomnosti i vícekrát.
Příklady: Učitel na fyziku ve starším věku kolem 60-70 let se ptá: Jaký vzorec objemu má krychle. Jedna žákyně odpoví- V= 6xA a učitel místo odpovědi "špatně" řekne "Ty seš NÁNA!".
Tato poznámka na odpověď žákyně mě opravdu vyděsila. Na školu kde tento učitel teď učí jsem přišla před Vánocemi a slyšela jsem od mých spolužáků docela tvrdé komentáře. Dokonce i jeden kluk, který nastoupil chvíli přede mnou mi říkal, že se mu fyzika zhoršila. A není divu, učitel opravdu neumí vysvětlit látku a ještě ke všemu říká urážlivé poznámky na odpovědi žáků. Jenže žáci očividně se ani urazit neopováží.
Problém u tohoto učitele je v tom, že z donucení musí učit na škole, protože nemají jiného dostupného vyučujícího.
Za všechny rady co se s tímhle má dělat bez "pozvánky do ředitelny" za to, že si dovolím toto nějak zarazit předem děkuji. Vaše lili65
Chcete-li s tím něco aktivně dělat a ideálně ho potopit za to, že si neváží svého zaměstnání, není nic jednoduššího a modernějšího než natočit video na telefon a řešit to s příslušnými orgány. A pokud to chcete mít s minimem práce, řekl bych, že nahrávku stačí předat TV NOVA, která z toho udělá takovou aféru, že učitel odejde sám dobrovolně.
Nejprve bych si všechno ověřil. Pokud se ke mě někdo z učitelů bude chovat nevhodně, tak se pozvu do ředitelny sám a u pozorním ředitele, že pokud nezjedná nápravu, tak budu celou situaci řešit jinde. K té poznámce "Ty seš NÁNA!" - ta se dá říci mnoha způsoby, i přátelsky. Taky se dá říci "Sednout, za pět!". Tím chci jenom říci, že se taková situace těžko posuzuje, když to člověk nevidí na vlastní oči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.