Nejste přihlášen/a.
Pokud jste spoluzacku trefil v ramci organizovane vyuky, tak odkazte rodice na skolske zarizeni.
"Vznikne-li žákovi či studentovi škoda či újma na zdraví během vyučování nebo v souvislosti s ním, odpovídá za ně škola"
Pokud byla vybijena Vase mimoskolni aktivita, tak nejspis smula.
Perdita
Poslední věta je nesmysl. Proč smůla? To není tak, že někdo přijde a řekne zaplať! Poškozený by musel podat občanskoprávní žalobu s pro něj úspěšným závěrem, aby mohla být náhrada uplatněna. Kvůli dvěma litrům to nikdo dělat nebude ani náhodou.
Vícktát jsem vyplňovala dotazník pro pojišťovnu ohledně škody během výuky Tv. To musí jít co nejdřív za tělocvikářem, přitáhnout dva svědky, co to viděli /podepíšou se/ a vyplnit záznam pojistné události. Tak je to i v případě úrazú ve škole, nebo když děcko neúmysně poškodí školní majetek, že třeba spadne a strhne umyvadlo.. Škola je na tyhle situace pojištěná.
Má smůlu, jestli šlo o mimoškolní činnost.
se koukni na ceník.
Já potřebuji ztenčený antireflex. Bez ztenčení jsou rozpytky slušný popelníky v -6,5 a navíc jsou na nose těžší. Plastové nechci, protože dělám z auty a i občas něco řeču či brousím. Antireflex potřebuji na noční řízení a musím vybírat celoobruby, protože na ty moderní poloobruby nebo jen drátky nemohou zakomponovat minirální sklo,a le jen ty plasty.
To není jak brýle na čtení, když je koupíš v hypermarketu za 500,-
Až bdueš krátkozraký, tak pochopíš...
Otázka na gumidek: Můžu používat antireflexní brýle na celodenní i noční řízení, nebo jsou lepší klasické brýle se slunečními klipy?
Antireflex je antireflex, se zatmavením nemá co dělat. Antireflex můžou být i sluneční, ty v noci budou dost na prd
Čirý antireflex v noci OK, ve dne pod mrakem v pohodě, ve dne na slunci nic moc, ráno/ večer když jedeš přímo do slunce na prd.
Lepší mír dvoje jedny čirý druhý do slunce ale ne moc tmavý abys viděl i ve stínu, v tunelu apod.. Klipy jsou další sklo a zhoršujou optiku (i když na slunci to až tak nevadí)
Antireflex ti v noci dokáže odstranit odlesky světel aut. Vidíš světlomet auta jako tečku a né tečku s paprsky ve tvaru X. To je otravné.
Ve dne je antireflex nanic dle mě.
Ve dne je supr polarizační filtr. Hlavně na jízdu ve sněhu, kdy je to přepal pro oči. NAvíc díky němu dobře rozeznáváš hrany a kopičky tvaru sněhu. Bez polarizáku vidíš mlhovou hromadu a můžeš i vyjet ze silnice. Ale to jen u souvislé vrstvy sněhu všude kolem, což se stává málo.
Já mám na to klapky na obruby. Tyto
...
Nebudu si kupovat obruby za 500, abych vypadal jako babička s popelníky nebo retard s polepšovny. Asi je od nás velký věkový rozdíl. Značku neřeším a tvar musí umožnit minerální sklo, takže celoobruba a ta se dnes moc nenosí, protože se od minerálů ustupuje a všichni chtějí plasty. proto je to problém. Já plasty poškrábu k vůli zaměstnání. Ale zbytečná debata.
gumidek: Je vidět, že vůbec nevíš jaká je cena brýlových obrouček. Já brýle nosím už mnoho let od dětství a tak mám trochu přehled v cenách obrouček. Je sice pravda, že mnohé optiky levnější obroučky ani nenábizejí, protože na tom chtěji co nejvíce vydělat když ví, že když někdo brýle potřebuje a neobejde se bez nich tak se to dá snadno zneužít a nakonec člověk za to ty peníze dá když nemá na výběr něco levnějšího. Brýlové obruby se dá pořídit i za mnohem méně než těch 2500 když se chce a dá si tu práci s obejitím několika optik a najde takovou kde mu nabídnou i něco levnějšího. Ono ne každý si nedokáže představit obruby které by nebyly ten nejnovější a nejmodernější model s pozlácením. Jsou i lidí kteří se spokoji i s levnějšími obroučky které ani nemusí být pouze samé hnusné. Každý má jiný vkus a každému se může líbit něco jiného. Já bych nějalé drahé a moderní obruby nechtěl, protože se mi ty moderní nelíbí. Já nosím brýle proto abych lépe viděl a ne proto abych lidem mohl dávat najevo, že na to mám a aby mnozí na mne poukazovali jaké více či néně hnusné brýle mám. Svůj účel mi dokážou splnít i levnější obroučky.
Jak jsem psal i odkaz. Dám více za skla. Jestli máš půl dioptrie nebo 1-2, tak je jasné, že tě to stojí pár šupů.
Zeptej se někoho, kdo jich má 8 nebo 10. Taky mu asi nepřímo napíšeš, že je blb a nemá přehled .
Tak, je tu dost informací, tak se dovolím zeptat, jaké brýle jsou tedy nejlepší do auta na řízení. Aby mě netrápilo slunce, viděl dobře v noci, v lese, v tunelu, v dešti, v mlze?
tomaso...jen za silné mlhy a ve sněhu. Naposledy jsem to použil před 3 lety , ale když to máš, tak je benefit s nima lepší než stydění za retarda v autě, kde jsi většinou sám nebo s příbuzenstvem. Do obchodu s tím necourám mimo auto
vidět dobře v noci a netrápilo slunce nejde dohromady.
Na slunce tmavé polarizační a v noci jen s antireflexem nebo žádné, pokud nemáš korekci zraku.
Kdybych neměl korekci zraku, tak mám na slunečné počasí klasické sluneční brýle a v noci bych brýle vůbec nemusel řešit. A brýle by mně byly zcela ukradené. A hlavně bych nemusel vypadat jak retard.
Podle mě retard vypadá s kroužkem piercingu v čumáku a dírou v uchu jak dobytek na porážku.
Ale to si musíš odůvodnit sám.
gumidek: Pokud jsi reagoval na mne tak ja jsem zase psal o brýlových obroučkách a také, že když se chce a dá si tu práci s obejitím několika optik tak se najde i takovou kde mu nabídnou i něco levnějšího. Dávat tu odkaz na nějaký ceník nemá příliš smysl když každá optika má svoje více či méně drahé ceny. Nikoho se ptát nemusím tak jak mi to podsouváš. Možná mi nebudeš věřit, ale mám na dálku 7,5 dioptrií a na blízko 10,5. V době kdy se to dalo pořídit i na recept od očního lékaře jsem za to dal necelých 900 Kč za jedny kompletní nové brýle i se skly a slouží mi už bez větších problémů několik let při každodenním neustálým používání. Ty drahé moderní obruby by mi asi až tak dlouho nevydržely. Doba ale pokročila o několik let a s ní i ceny obrub šly nahoru, ale slušné obroučky se i v současné době určitě dá pořídit i za dost méně než těch 2500 pokud se chce a nemusí to být nutně nejnovější a nejmodernější pozlácený model.
gumidek: Nevyznám se v tom co jsou skla + a - a na co se které používají, ale já mám dvoje na dálku a na blízko a oboje jsou +.
Nechcete si založit extra téma "jaký skla do auta" než plevelit náhradu škody za brejle rozbitý během výuky?
všechny lcd displeje mají filtry. Jinak by nefungoval princip polarizace zobrazení segmentu.
I obyčejný digitálky nebo teploměr.
Napíšu to takhle. Sice to bude znít hnusně, ale na druhou stranu spolužačka mohla předpokládat, že při sportovní aktivitě může dojít ke škodě na jejím majetku (brýlích).
Nic nikomu neplaťte, a navrhněte ať spolužačka či její zástupce, podají žalobu na majetkovou újmu. Kvůli dvěma tisícům do toho jistě nepůjdou, protože je velká pravděpodobnost, že to soudce posoudí viz výše. A to by pak museli platit soudní výlohy, což je oproti ceně brýlí dost rozdíl. Sice budete označen za hovado, ale zase ušetříte peníze.
Pro ty co neví za kolik se dá pořídit brýlové obroučky a myslí si, že pod 1000 nebo 2000 Kč to v žádným případě nejde tak zde jesou obroučky dioptric/... a myslím, že za rozumnou cenu. Je jich tam na výběr docela dost, takže si myslím každý kdo chce dokáže vybrat. Pozlácené asi žádné z ních nebudou a také to asi nebudou nejmodernější nejnovějši vzory, ale nějaké vysloveně hnusné tam nevidím žádné. Chápu ale ty kteří mají peněz přebytek a tak pohrdají vším co je levné včetně brýlových obrouček a proto vyhledávají pouze vše samé drahé.
Pokud jde o brýlové obroučky tak mi nevyhovuje, že v současnosti už většina obrouček bývá s panty na péro a né na šroubek. Ty panty s pérem při každodenním neustálým používání příliš dlouho oproti těm na šroubek nevydrží a snadno se pokazí. U těch na šroubek stačí občas šroubek dotáhnout a můžou klidně sloužit dál a to i několik let pokud se nestane nehoda a nerozbijou se.
Tazateli bych poradil pokud by nakonec všechny zdejší rady selhaly a došlo by k tomu, že bude muset něco platit tak těch 1500 Kč které rodiče spolužáčky po něm požaduji bych jim rozhodně odmítnul zaplatit a to i kdyby ti hrozili soudem. Myslím, že i polovina toho co po tobě požaduji by bylo příliš. Připadá mi to, že těm rodičům jde především o to aby od tebe nytáhli co nejvíce peněz a to by se už možná mohlo jednat o vydírání. Nevíme ale jestli jsou rozbité pouze obroučky a nebo i skla. Pokud jsou skla v pořádku, což je asi většina případů při rozbití brýli, tak se dá pořídit pouze nové obroučky a skla se můžou použít původní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.