Chci se stát pilotem dopravních letounů - mám vůbec šanci?
Od:zast*odpovědí:5změna:
Dobrý den, asi předmět otázky tohle vyjádřil nejlépe. Jak vysoké jsou požadavky na tuto pozici? Je možné začít studium v pozdějším věku, třeba okolo 20 let. A co zdravotní požadavky. Je možné mít brýle? Někde píšou že ano, ale někde píšou, že zdravotní nároky jsou tak náročné, že je kvůli tou nevzali, jen nenapsali proč. Psychické testy? Jsem psychiatrický pacient přes 3 roky, nikdy jsem nebyla hospitalizována, jen jsem brala psychiatrickou medikaci. Je vůbec možné tuto pozici dostat jako žena? O dětech jsem vubec nikdy nesnila ani netoužila, ale o pilotce dopravního letadla jsem nikdy neslyšela. Udělala jsem si trochu průzkum, a lidé tu doporučují jít jakby nejprve na "vojenského pilota", že prý je díky tomu člověk pro letecké spolecnosti zajímavější a je to těžší. Jak moc náročné zo je? Koukla jsem na to, a jsem z toho trochu zmatená. Jinde píšou, že na to nepotřebujete vůbec školu, stačí donést ty papíry - výcvik pilota na dopravní letadlo Integrovaný ATPL - frozen anebo Modulový ATPL, zdravotní a psychické testy a testy radiotelefonisty - což samozřejmě obsahuje test z angličtiny, kdy Vaše nejméně dosahovaná úroveň může být 4 (6 je rodilý mluvčí). Výcvik stojí majlant v řádech milionů, statisíců - pokud máte štěstí, ale můžete si na to vzít půjčku. Třeba takový 1 mil. to máte jak půjčku na nový rodinný dům, ale pokud si ještě na bydlení nehodláte dále půjčit a uskromníte se, asi by to šlo tak vyřešit, že to pak z vyplaty zaplatíte za delší dobu. Otázkou je jaká bude výplata při nástupu kamkoliv po škole, jestli Vás vůbec někde vezmou. Na dopraváky určitě vím, že čerstvě po škole neberou, alespoň tak to tady někdo psal a dává to smysl, když vezmu v potaz, že jsem mezi piloty moc mladých neviděla, tak nevím, jestli to pak bude někde v soukromých podnicích, popř. kdybych šla tou druhou možností, k armádě U téhle Kdybych naopak šla na tu armádní vysokou školu, jak by na toho armádního pilota, prý mi to uhradí stát, nebo jen část. Je to pravda? A je vůbec A co prospěch? Sice jsem na základce měla vyznamenání, ale 1,0 to nikdy nebyla. Je tez doplněno 22.09.22 17:42: Znovu zdravím, omlouvám se za pravopisné chyby a nedokončené věty. Měla jsem to rozepsané, ale nechtěně jsem otázku odeslala, píšu ji totiž z mobilu. Nenašla jsem si pak bohužel čas ji upravit nebo zareagovat dříve, tak píšu aspoň teď. Ani nevím, jestli to upravit vůbec jde. Na této stránce píšu poprvé. Už jste mi někteří na odpověď odpověděli. Za to Vám moc děkuji. Ke každému Vám tam dopíšu odpověď, popřípadě dotazy. Děkuji Vám moc za Váše odpovědi a za Vámi strávený čas.
Zaklad je tato veta : Jsem psychiatrický pacient přes 3 roky, nikdy jsem nebyla hospitalizována, jen jsem brala psychiatrickou medikaci. S tym mozete zabudnut na lubovolneho pilota a podla druhu liekov a choroby aj na obycajny soferak. K armade vas tiez nevezmu.
Viz peter. Problém není věk, že jste žena, ale zdravotní stav - jako psychiatrický pacient si ani nelajznete. Že je to váš sen je sice hezký, ale nemáte na to.
O pilotce si můžeš nechat zdát nadále. Zdravotní stav ti nedovolí udělat ani řidičský průkaz. Pozn. Máš čím ručit, aby ti banka půjčila peníze? Možná rodiče zastaví svůj rodinný dům, ty nebudeš moct splácet a celá rodina skončíte pod mostem. Naivita je ti odpuštěna pro tvůj věk.
Ono na vyber zamestnania by pomohlo viac udajov : kolko mate rokov, aku presne diagnozu, ake lieky beriete, ci mate skoncenu strednu skolu (ak ano , aku) a ci si viete predstavit studium na univerzite.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.