Ahoj, jmenuju se Tomáš je mi 17 let a chodím na střední školu a už mám delší dobu problémy. Jsem si vědom toho, že jsem zavislý na počítačových hrách ale nechci s tím nic dělat naplňuje mě to a v životě chci dělat to, co mě naplňuje. Problém je v tom, že vůbec nechci chodit do školy. Zkrátka mě to nebaví. Vyzkoušel jsem už několik oborů a nic. Na základní škole bylo vše v pohodě měl jsem dobré známky i docházku. Jakmile jsem nastoupil na střední vše se změnilo mám potřebu hrát víc a víc a chci ráno vstát a místo chození do školy bych si nejraději zapl počítač a hrál... Rodiče ale trvají na tom abych dokončil maturitu. Já ale vím, že to nedám, protože mě hry, tak unáší, že mám v plánu v 18-ti letech ukončit studium. A nevím co dál. Můj sen je hrát videohry a je to jediná věc co mě naplňuje.
Asi chce slyšet jaký je borec. Že je škola úplně na draka a nejlepší je pařit od rána do večera a od večera do rána. Ovšem za pár let, až opustí mamahotel, tak najednou zjistí, že se musí sem tam něco koupit do huby, mít kde hlavu složit a podobně.
@tomadro - mám v plánu v 18-ti letech ukončit studium...Můj sen je hrát videohry a je to jediná věc co mě naplňuje. Dnem zletilosti samozřejmě můžete skončit se školou - ale také tím dnem skončí povinnost rodičů se o vás jakkoli starat (a jsou-li rozumní udělají to). Jak se hodláte uživit, abyste mohl mít tu "věc co mě naplňuje."?
tomadro
Do práce bych neměl problém docházet, protože by tam byla motivace, že za to dostanu peníze
Ahoj, bohužel tě zklamu, ja hral online hry od od roku 2004 a byval jsem v top ceskych tymech, tenkrat se to jeste tolik neresilo ale i tak, skolu jsem stihal. Co hrajes a jak dlouho hrajes, popr. Kolik tisic hodin mas v jake hre. Vse se da stihat, nezapomen, ze v tomhle je ted konkurence obrovska a nestaci pouze hrat, musis mit talent a je to dost casto i o hlave a i sportu, musis se umet odreagovat nekde. Kazdopadne mi ver, ze jsou dulezitejsi veci nez hry. Ja sice chodil porad na diskoteky za holkama fotbal, fitko... ale v tydnu jsem vetsinou jen hral a prisel o dost kamaradu z okoli. Vetsina online kamaradu stejne zmizi ze zivota. Dej se poradne na skolu a za odmenu, nauceny predmet si par hodin zahraj.
tomadro
Ahoj, hrál jsem převážně fortnite (okolo 5000 hodin) s tím už jsem skončil a hraji jiné hry třeba League of Legends nebo Singleplayer hry. Hraju to jen pro zábavu jasně, že by bylo fajn být v nějakém top teamu ale na to asi nemám. Pátky chodím na diskoteky nebo ven s kamarády s kterými hraji. Ale prostě nemám vůli k tomu přestat hrát a čas na učení neustále oddaluji a pak mi nakonec nezbyde žádný čas na učení. Jsem líný vstávat do školy možná je to i kvůli tomu, že hraju do rána. Opravdu nevím co mám dělat rodiče mi nedovolí ukončit školu a jen sedět na zadku a hrát, tomu rozumím ale opravdu do té školy chodit nevydržím byl jsem dříve na oboru stavebnictví to mě nenaplňovalo, tak jsem zkusil elektrotechniku a počítače od toho jsem si sliboval něco více, také mě to nebaví.
Plus je, že si závislost seš schopný aspoň přiznat. Měl bys to dotáhnout do konce a vyhledat odbornou pomoc. Škola je ale jen začátek problému. Pak se totiž běžně chodí do práce. Ano, bez práce nebudeš mít peníze na hry ani hw. Rodiče tě pravděpodobně živit celý život nebudou, případná partnerka taky nevydrží jen čučet na záda u pc. Chceš takový život?
tomadro
Samozřejmě, že nechci ale nedokážu se od toho odtrhnout zkoušel jsem už i psychologa a nic nepomohlo.
Na jakou střední chodíš? Proč jsi nešel na nějakou, která by Tě směřovala na tvorbu videoher? Maturitu bys měl mít, abys dostal slušnou práci. Jestli to půjde, zkus si říct, že budeš hrát jen o víkendu a přes všechní dny se věnuj POUZE škole, jen co bys videohru zapnul jen na "chvíli" už jí nevypneš. Zatni se a do té školy odejdi. Nebo se domlu v s nějakým kamarádem, ať Tě vyzvedává/někde na Tebe počká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.