Nejste přihlášen/a.
dobry den, potrebuji poradit. Rok jsem mela perfektni vztah s kamaradkou, dalsi rok uz ne tak velky a ted uz ji nevnimam jako kamaradku. Neustale se bavi o klucich, makeupu atd. Zacala jsem se tedy kamaradit s jinou kamaradkou, bohuzel nevim, c si ona mysli o ni. Kdyz ji zacneme ,,ignorovat,, zacne delat, ze je ji spatne, brecet a to ja neunesu a vzdy ji reknu tak jo, jeste to zkusime. Poradte mi prosim jak ji to dat najevo
To se jako ve třech nemůžete bavit? Pak ji strhnete na svoje téma a ona už nebude řešit jen kluky a šminky. Říká se: dvě rada, tři zrada /vy3/ a čtyři legrace. Tak musíte přibrat ještě jednu kamarádku. Ve čtyřech to už bude parta, kde se žárlivost a hysterické scény moc neuplatní. "Síly jsou vyrovnané" a je pohoda a veselo.
to jsem prave zkousela, rok ji neustale davam sanci a tak, ale ona vzdy zacne brecet a rikat jak ji vsechno mrzi, ze se zlepsi atd. a ona si mysli, ze ji patri cely svet a kdzy ji kluk napise jestli by mu mohla poslat ucivo, druhy den se nebavime o nicem jinem, v hpodinach neustale rusi i celou tridu a nekdy se za ni i stydim
Ty způsoby si nese z domova z dětství.. Asi tam má pocit, že je nedoceněná, tak na sebe upozorňuje, bohužel nevhodně. Měla třeba pozornost, o kterou přišla narozením sourozence nebo rozvodem rodičů. Jako malému děcku se jí nejspíš dařilo si pozornost vybrečet, a teď zkouší takhle manipulovat kamarádky. K tomu je asi poněkud nezralá, že se neumí ovládat a neodhadne, že se tím pláčem shazuje.. Měla by pochopit, že si za kamarády vybíráme někoho, s kým si rozumíme, s kým je nám dobře a že není povinnost zůstávat s někým, s kým musím pořád řešit jeho problémy... Tak je to i s klukama. Zpravidla si nebereme prvního. Lidi se scházejí a rozcházejí. Trénují si komunikaci, vzájemnou spolupráci, toleranci a zůstanou nejdéle s tím, kdo jim sedne. Dej jí najevo, že nejsi proti ní, ale prostě máš teď kamarádku, která Ti víc sedne. Za ten čas, kdy jste byly spolu jsi pochopila, že to není to pravé, že se k sobě nehodíte. To ale neznamená, že ona je špatná. Jen špatně možná jedná. V životě to tak je, že každá stejně půjdete svou cestou, za svými cíly, zájmy, sny...
Nejhorší na tom je, že Ty bereš kamarádství a přátelství, jako třeba boty. Když Tě začnou tlačit a jsou Ti nepohodlné, odložíš je a vyměníš je za jiné.
Kamarádství je něco jiného. S kamarádkou se svěřujete, obvykle si rozumíte, máte se rády, Kamarádku nelze vyměnit, jako sešlapané střevíce. Ty to bereš tak, že si hned vybereš jinou dívku ve svém okolí, začneš se s ní bavit a povýšíš ji na kamarádku. Ale není to tak. I kamarádství má svá pravidla. Kamarádím s někým, s kým si rozumím, s kým mi je dobře. Někdy trvá dlouho, než vznikne přátelství, není to ze dne na den. Pokud vzniknou nějaké rozpory, hledám, proč tomu tak bylo. Kde je chyba. Zda ve mně, či v ní. Nebo v obou. A uvažuji, jak to vyřešit.
Připadá mi, že Tě ta Tvá kamarádka vydírá, pokud je pravda, co píšeš. Měly byste si spolu popovídat, bez přítomnosti někoho dalšího. Potom sama uvidíš, jak to je. Ale musíš i Ty být objektivní. Je možné, že Tě jenom omrzela a hledáš nějakou jinou. Ale to není kamarádství. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.