Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nemusí to znamenat, že jste hloupý. Každý má holt buňky na něco jiného. Zkuste si zařídit doučování toho, co Vám nejde. Třeba požádejte spolužáky, kteří lépe matematiku ovládají, nebo pana učitele. Třeba jen potřebujete více času k pochopení učiva. Hlavní je snaha a chtít něco dokázat. Ale když Vy sám si o sobě budete myslet, že jste hloupý, budete tak působit i na své okolí a to je špatně. Hledejte způsoby jak se zlepšit, ne důvody proč to nejde.
Jestli rodiče mají na to, aby zaplatili doučování, doporučuji. Prožívali jsme před mnoha léty něco obdobného, taky nám nešla matika v osmé třídě. Pravidelné docházení slušné studentky k nám domů slavilo úspěch. Úspěšné dokončení SŠ a následně Univerzity Karlovy, obor, kde nebyla matika, samozřejmě.
Jinak jsem názoru, že ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc
Nemůže být každý student a v dnešní době, kdy chybí řemeslníci všeho druhu na každém kroku, platí víc než kdy jindy, že řemeslo je zlaté dno.
> když už tu látku chápu, tak je to pro mě primitivní něco spočítat
Tohle popisuje, že látku chápeš a umíš použít, jen nechápeš výklad nové látky tak, jak ji vysvětluje učitelka.
Podívej se na jiné výklady té samé nové látky.
Jiné zdroje výkladu jsou třeba:
- tvoje učebnice matematiky
- jiné učebnice matematiky (místní knihovna)
- různí spolužáci (každý to bude vysvětlovat z trošku jiného pohledu)
- výukové texty na Internetu (DUMy.cz atd.)
- výuková videa na Internetu (Youtube apod.)
Podle mne je to problém že vám nesedí styl učitele. Takže nejlépe sehnat nějaké doučování od učitele který bude jiný než stávající. Třeba se to pak poddá i u toho školního.
Já například, i když jsem technický typ, jsem měl na střední problémy s fyzikou a chemií - ale jen pokud jsme měli naši třídní. Pokud byla jiná učitelka / učitel, tak to bylo v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.