Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem hloupý

Od: dul odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám problém se školou, vůbec mi nejde matematika, jsem v 8 třídě, a zatím jen opakujeme, a už to mi nejde, nebo si to alespoň potřebuji oživit. Připadám si hloupý, nějaký lidi se mi u tabule na matice smějí, a říkají jak jsem hloupý, už nevím co mám dělat, mně vlastně nejde ve škole spoustu věcí, jsem úplná nula, lépe to říct nejde. Ale když už tu látku chápu, tak je to pro mě primitivní něco spočítat, ale on je problém v tom, že já to většinou ani nepochopím, taky jsem měl na vysvědčení z matiky 4ku. A myslím si že budu rád že si udělám v budoucnosti učňák. Často si říkám proč já, ale to už je osud..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Nemusí to znamenat, že jste hloupý. Každý má holt buňky na něco jiného. Zkuste si zařídit doučování toho, co Vám nejde. Třeba požádejte spolužáky, kteří lépe matematiku ovládají, nebo pana učitele. Třeba jen potřebujete více času k pochopení učiva. Hlavní je snaha a chtít něco dokázat. Ale když Vy sám si o sobě budete myslet, že jste hloupý, budete tak působit i na své okolí a to je špatně. Hledejte způsoby jak se zlepšit, ne důvody proč to nejde.

hodnocení

4x

Jestli rodiče mají na to, aby zaplatili doučování, doporučuji. Prožívali jsme před mnoha léty něco obdobného, taky nám nešla matika v osmé třídě. Pravidelné docházení slušné studentky k nám domů slavilo úspěch. Úspěšné dokončení SŠ a následně Univerzity Karlovy, obor, kde nebyla matika, samozřejmě.

Jinak jsem názoru, že ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc:)

Nemůže být každý student a v dnešní době, kdy chybí řemeslníci všeho druhu na každém kroku, platí víc než kdy jindy, že řemeslo je zlaté dno.

lmgify
hodnocení

2x

> když už tu látku chápu, tak je to pro mě primitivní něco spočítat

Tohle popisuje, že látku chápeš a umíš použít, jen nechápeš výklad nové látky tak, jak ji vysvětluje učitelka.

Podívej se na jiné výklady té samé nové látky.

Jiné zdroje výkladu jsou třeba:

- tvoje učebnice matematiky

- jiné učebnice matematiky (místní knihovna)

- různí spolužáci (každý to bude vysvětlovat z trošku jiného pohledu)

- výukové texty na Internetu (DUMy.cz atd.)

- výuková videa na Internetu (Youtube apod.)

hodnocení

2x
Ono je to dnes ve školách dost často nastaveno tak, že komu nemohou pomoci rodiče, je v nevýhodě.

break
hodnocení

2x
On je rozdíl se to naučit a nabiflovat se. Naučit se to můžeš jen tehdy, když to pochopíš.

hodnocení

1x

Připrav si sadu správně vypracovaným příkladů, tak, abys tomu rozuměl a každý den si to zakryj a počítej sám - když nevíš, podíváš se. Když se podíváš, po nějaké době zkus příklad znovu. Po takovém drilu Ti to jít musí.

hodnocení

1x

Zkoušel jste se učit dle výukových videí na internetu? Můžete zkusit vygooglit např. výuková videa učitele matematiky Marka Valáška.

hodnocení

0x

Podle mne je to problém že vám nesedí styl učitele. Takže nejlépe sehnat nějaké doučování od učitele který bude jiný než stávající. Třeba se to pak poddá i u toho školního.

Já například, i když jsem technický typ, jsem měl na střední problémy s fyzikou a chemií - ale jen pokud jsme měli naši třídní. Pokud byla jiná učitelka / učitel, tak to bylo v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]