Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorec m=c/v

Od: fyzik odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, logo v jednom fyzikálním textu, který jsem si stáhl, je složeno z několika známých fyzikálních vzorců. Jednomu z nich nerozumím a nepodařilo se mi jej najít na internetu – m=c/v. Může mi jej někdo vysvětlit?
Vzorec m=c/v

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neni to m, ale n a jde o vzorec molarni koncentrace.

grafolog
hodnocení

1x

Z vloženého obrázku je vidět, jakým způsobem autor textu píše písmeno m, má tři vlnky. Písmeno ve vzorečku na který se ptáte má pouze dvě vlnky, tedy s největší pravděpodobností nebude m.

lmgify
hodnocení

0x

Jak už je uvedeno, je to N = C/V, kde n je index lomu.

lmgify

Navzdory svému jménu ("index lomu"), n jen jednoduše vyjadřuje, kolikrát pomaleji se elektromagnetické vlnění (radiové vlny, mikrovlny, světlo, rentgen, gama záření) šíří v dané látce pomaleji než ve vakuu.

Vše ostatní, včetně lomu "paprsku" na rozhraní dvou prostředí, je jen následek těch rozdílných rychlostí šíření toho vlnění v těch různých prostředích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]