Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když jsem nastoupil jako doktorand na prezenční studium tak mi vedoucí slíbil že když vyjde projekt, dostanu nějaký úvazek. Projekt vyšel ale úvazek dostal někdo jiný kdo na projektu nic nedělá. Na projektu ale pracuju nakonec já protože to souvisí s mou dizertační prací. Jiný starší zaměstnanec co je na projektu protestoval že mám úvazek dostat já,když na projektu přece dělám, ale vedoucího nepřesvědčil. Takže jsem neměl na výběr a našel jsem si práci na zkrácený úvazek v jiné firmě abych vyšel s penězi a na projektu jsem dál dělal jen kvůli dizertaci.
Jenomže ted se objevila zakázka na škole na jednorázovou věc a vedoucí chce abych to udělal já. Ptal se mě jestli bych měl zájem tak říkám že jo ale pokud nás tam bude více lidí na té zakázce. Jenomže nikdo už ze skupiny zájem nemá ( zvlášť když mají můj úvazek že ) a pro jednoho je to moc, zvlášť když už mám práci jinde a pořebuji se věnovat dizertaci. Nevím jestli je to dobrý plán ale už mě vedoucí s tím úvazkem naštval. Takže můj plán je že až mi dojde říct co ta zakázka ( ještě nezačla probíhat) tak mu řeknu že už čas nemám. Že jsem si musel najít práci jinde protože mi slíbil úvazek který mi nedal a nevycházel jsem s penězi a potřebuji se věnovat povinnostem doktoranda se studiem.
Otázka ale je, jaké to bude mít důsledky? Vedoucí mi evidentně nechce žádný úvazek dát a já tu práci potřebuji ale může mi říct že mi dá úvazek jen když práci jinde ukončím? Má někdo podobnou zkušenost případne jak toto nejlépe řešit? Rád bych dostal úvazek na projektu který mi už slíbil ale když už jsem začal práci jinde, nechce se mi ji pouštět protože mě platí dobře takže o další kšefty zájem nemám. Děkuji
Na co potřebuješ úvazek ve škole, když práci máš, jinou si můžeš zjevně lehce najít a dobře to platí?
Vidíš, že kolem externích zakázek nebo grantů pro katedru je personální politika, tak si ušetři nervy z nesplněných příslibů a spolehni se na sebe při hledání příjmu.
Možná zkus ze začátku brát práce, které tě odborně posunou co nejvíce dopředu, místo toho, které platí nejvíce (typicky nějaká komerční tuctovka).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.