Hodina je běžný dojezdový čas do školy a do práce lidí, kteří bydlí v okolí 20 km od města a nemají to štěstí, že by byl jejich cíl přímo na trase. Obzvlášť to platí po zavedení báječného IDS, který preferuje vlaky a přímé autobusové spoje nahradil nějakou veselou kombinací dvou až tří dopravních prostředků navazujících jen ve vzácných ideálních případech.
Dobrý den, a na ten internát máte nárok, resp. je tam místo? 50 minut je pro mnohé lidi běžný dojezdový čas do práce, tak můžete takto jezdit i do školy. A doma bude lépe (maminka zajistí servis). Zdravím!
Já mám školu 30 minut a mám teda špatně spoje odpodlene, dlouhé čekání na přestupu. Jelikož je to přejíždění z kraje do kraje akorát na hranicích. Není to problém ale samozrejme dnešní doprava... Jsem na intru a nikdy žádný problém nebyl. Dokonce je to lepší protože se člověk osamostatní, letos tam jsem poslední rok a již od prvaku jsem dostávala minimální kapesní abych se s tím "uživila" to je.. 500 na měsíc, z toho platila cesty autobusem a vsechno. Možná je to hodně ale v dnešní době kdy děti dostávají 800 na týden.. no a již 3 rok nedostávam nic, rodiče mi intr zaplatí a zbytek je už na mě jak se tam uzivim
Musíš zvážit sám co je lepší. V dopravním prostředku se můžeš učit, doma máš pohodlí a servis. Na druhou stranu na internátě zažiješ spoustu srandy, budeš mít kamarády atd.
vit*
Zatím dojíždět budu a potom uvidím, děkuji všem za rady
Nám učitele vždy říkají že nejvíc si užijí střední lidi na intru. Protože tam nemusí řešit tolik učení a zažijí plno zábavy. A když už učení tak třeba ve skupině. Lépe si vysvětlí věci a látku pochopí. Za zkoušku nic nedáš
Tazatel se neozývá. Nejdřív by měl zjistit, jestli má vůbec nárok. Třeba má internát stanovený nějaký limit, např hodinu a více. Nebo vzdálenost v km. .A pak taky, když dosud nežádal, tak mohou mít už plno. I tak je dobré mít zažádáno. Někteří z intru, většinou z maturitního ročníku, odcházejí na priváty a začínají se opravdu učit. Pak se nečekaně uvolní místo.
Těch 50 minut je doba ve vlaku ( autobuse, tramvaji, metru atd.), nebo celková doba od dveří ke dveřím? Pro mě je hraniční doba hodina od dveří ke dveřím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.