Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gymnázium - přezouvání

Od: urbi odpovědí: 37 změna:

Dobrý den, nastupuji do prvního ročníku gymnázia a právě jsem se dozvěděla z pokynů, že bychom se měli již od prvního dne ve škole přezouvat. Dost mě to překvapilo, myslela jsem, že to na střední škole již nebude vyžadováno. Není to spíše formalita, která se ale v praxi neřeší? I kdyby ano, nosím celoročně různé tenisky, takže když řeknu, že to jsou přezůvky, tak co mi můžou říct? Podrážky mi snad kontrolovat nebudou. :)

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nehrej si na hrdinku. Když Ti v úvodních pokynech přišla informace o požadavcích na přezouvání, tak počítej s tím, že to kontrolováno a vyžadováno bude.

Aby ses nedivila, že i jako "velká" středoškolačka skončíš v budově jen v ponožkách, protože nemáš přezůvky.

hodnocení

6x

Já opravdu nevím..

Jsem již "velký kluk"..vážně. Ale v práci se přezouváme do pantoflí všichni. Nepřidje mi to ani nijak divné, ani omezující. Abych seděl u stolu (s mírnými přestávkami) denně 8-12h v botách v kterých jsem přišel do práce, to mi naopak divné přijde.

hodnocení

6x

Mějte s tazatelkou slitování. Třeba celé prázdniny dřela, aby si mohla koupit botky a teď je chudera bude muset nechat ve skříňce a spolužáci nebudou padat na zadek! Na druhé takové na přezutí už nemá...*smich2*

*haha*

Co mi to jen připomíná? csfd.cz/...

hodnocení

5x

No a snad si nemyslíte, že jsou na středních školách jiné uklízečky než na základních, kde se přezouvání nedivíte a respektujete to? Nebo že tam mají na úklid roboty? Taky je to už s ohledem na jejich práci samozřejmé, že je vyžadováno přezouvání, nehledě na důvody, které uvedli ostatní rádci (prach, v jedněch botách celý den...). Školy jsou vybaveny skříňkami na osobní věci pro studenty, takže není žádný pádný argument pro nepřezouvání se.

liska5
hodnocení

4x

To jako ve třídách a na chodbách středních škol se bude inhalovat prach z ulic jen proto, že někdo odmítá pravidla? Podrážky asi nekontrolují. Možná spočítají boty v šatně a najdou si toho, co nedodržuje školní řád. Pak se po něm vozej, až mu život na škole znechutěj. Buď ráda, že si nožka odpočine a vyvětrá. Stěžoval si tu jeden, že musí chodit po budově v ponožkách. Když nepochopil, co je přezutí, tak musí.

"To jako ve třídách a na chodbách středních škol se bude inhalovat prach z ulic jen proto, že někdo odmítá pravidla?"

Ano, bude, protože učitelé se z drtivé většiny nepřezouvají. Takže pravidla platí jen pro někoho.

idanova*

Zdravím. Pravidla platí pro všechny, kdo na té škole chtějí studovat. Chceš studovat? Dodržuj. Nechceš dodržovat? Jdi tam, kde se nepřezouvá. Jak prosté... Ida

rajskyprotlak

@anzionka Pravidla platí pro všechny. Pro všechny žáky se jmenují se školní řád. Pro učitele platí pracovní řád, tam o přezouvání není ani slovo, je tedy na nich, jestli se přezouvat budou, či ne. Ze zkušenosti ale vím, že většina z nich se přezouvá.

Pro urbi jen tolik - ještě na škole nejste, a už uvažujete o tom, jestli by se dal školní řád obejít ("...takže když řeknu, že to jsou přezůvky, tak co mi můžou říct?") Takový žák je pro každou školu opravdu velkým přínosem. ;)

liska5

Ad Anizonka. Jezdila jsem na gympl /učit/ na kole i v zimě a v kabinetě jsem se nejen přezula, ale většinou i převlékla. Možná některé kolegyně chodily nepřezuté. Když chceš být jako ony, tak budeš muset po maturitě vystudovat učitelství pro SŠ a nastoupit jako pedagog. Pak Ti budou tenisky tolerovány.

urbi
hodnocení

S tím prachem to dost přeháníte. Měli bychom mít skříňky, takže nějaké trapné přepočítávání bot asi nehrozí. Mám dojem, že s tím chozením v ponožkách se mě snažíte akorát vystrašit. Běžně nechodím bahnem, takže boty nemívám nijak zabahněné a pokud to nebudou opravdu hrotit, tak tenisky snad jako přezůvky ukecám. Jinak souhlasím s Anzionka. Proč neplatí stejná pravidla pro učitele? Moje řešení by bylo, ať se přezouvá ten, kdo chce. Každému vyhovuje něco jiného.

rajskyprotlak

Proč neplatí stejná pravidla i pro učitele jsem vám vysvětlil ve svém příspěvku. Čtěte pozorněji, na gymplu to budete potřebovat. Rozhodně víc než snahu obcházet školní řád.

urbi
hodnocení

Ad rajskyprotlak: Díky za cenné rady, ale nevysvětlil jste vůbec nic, pouze jste popsal, jak jsou pravidla nastavená, nikoliv proč jsou tak nastavená.

rajskyprotlak

Teď ovšem budoucí gymnazistka silně pobavila! Proč? Tak tedy: Jedna organizace (škola), ale různý vztah - jiný zaměstnanec, jiný žák. PROTO i různá pravidla. Například jedni za docházení berou peníze, druzí platí. Jedni se musí přezouvat, druzí nemusí. No, a tak by se dalo pokračovat. :) Chápete? Zkuste si taky někdy na chvíli zapřemýšet, to na gymplu taky budete potřebovat. ;)

liska5

V latině budete brát přísloví. Jedno z nich se do češtiny překládá takto: Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi..

Myslím, že se tady snažíte tazatelku Urbi akorát děsit. Školy jsou postavené tak, že "žáci" jsou podřízení a učitelé autority, co se musí za každou cenu být autoritou. Aby se vychovali poslušní OBČANÉ, které jde snadno ovládat.

Na našem gymnáziu se učitelé bežně nepřezouvali. Běžně přebíhali ve frontě na obědy (asi jsou to ti Bohové, co si to mohou dovolit). Také říkali, že hodinu končí učitel, ne zvonění.

Pro tazatelku Urbi, noste, co je vám pohodlé a co budete chtít. Když vás někdo bude prudit s přezouváním, tak si na chvíli sundejte svoje boty, a odejďte od něj v ponožkách s botami v ruce. Za rohem opět boty nazujete. Uvědomte si, co ti mohou za nepřezouvání udělat. Vyloučí vás ze školy? Dají ti 2ku z chování? Nebo budou jen trapné poznámky?

liska5

Jak děsit? Jde na školu, kde je pravidlem a požadavkem se přezouvat, tak proč diskutuje?!? Tak ať jde jinam, kde tohle pravidlo není. Možná by koukala, jaké oblečení a obuv si musí pořídit technici do dílen nebo na hotelovce do kuchyní a na obsluhu. To stojí tisíce takové vybavení a ty protiskluzné bílé boty s pevnou patou nejsou vůbec žádná paráda.

I učitelé byli dříve studenty a taky se museli přezouvat. A jak to má slečna doma? To se taky nepřezuje?

hodnocení

4x

hm...tak z Vás budou mít na té škole určitě velkou radost...ještě tam pořádně nejste a už se stavíte na zadní...jenže si musíte uvědomit že na zakládce to s Vámi a podobnými museli vydržet a pomoci jim nebylo ...ale tady to je jiné...pokud budete dělat problémy tak se brzo na ten gympl budete dívat jenom zvenčí...takže raději moc nevystupujte z řady a to co po Vás škola vyžaduje respektujte...

maturantka
hodnocení

3x
Ahoj, snad nevadí, že tykam. Určitě je lepší se prezouvat, noha se bude více větrat a nebudeš ji mít zaparenou. Vem to z té druhé strany ten, kdo se prezouva, má chodit po špinavé chodbě? Mně osobně by to příjemné nebylo.. Už se dají sehnat krásné prezuvky (crocs, nějaké pantofle apod), takže nemusí kazit celkový dojem :)

hodnocení

3x

Takový zlom, obrat v životě! A tebe zajímají papuče? Kapku se zamysli! *smich2* Když jsi bojovala o přijetí, tak tě ani nenapadlo, takhle prudit. Že?

111®
hodnocení

2x
Tak mi ukaž v čem jsi přišel.
asd1

Přece v ponožkách, boty jsem zapomněla doma a tohle vážně jsou přezůvky *smich*

111®
hodnocení

2x
Tak záleží na tom co je to za školu. Také e tu může stát že budeš nosit komisnaky s kovovou špičkou a přes to nepojede vlak. Nebo montérky s dlouhým rukávem zapnute i v 30 st. vedru a nenadelas nic. Protože bezpečnost práce.

111®
hodnocení

2x
Jestli je prezouvani ve školním řadu tak nedodržení je důvod pro snížení známky z chování dutce, a dalším sankcí.

hodnocení

1x

Ajéje koukám že prázdniny už končí, ještě čekám bosou otázku a bude to vše*smich*

krtek6

ne ne...dřív nebo později přijde další dotaz...nebo spíš stížnost jak je možné, že v 18letech kdy už je dospělý(á) si nemůže na střední psát omluvenky sám(sama)...

lmgify

> stížnost jak je možné, že v 18letech kdy už je dospělý(á) si nemůže na střední psát omluvenky sám(sama)...
Kdo říká, že nemůže? ;)

krtek6
lmgify: školní řád..nám třeba učitelka říkala, že to prostě nebude brát... 15let zpátky
liska5

U těch nad 18 let bych to praktikovala, jako v práci. Malou absenci si vyjednám se zaměstnavatelem /učitelem/ formou nějakého nahrazení. A dva a více dnů budu mít potvrzení, neschopenku od lékaře nebo nějaké instituce..Škola si může upravit, třeba vzhledem k praxím i fluktuaci..

hodnocení

1x
Na středních školách se přezouvá docela běžně. Až přijdete v teniskách od bláta, tak vám to těžko někdo uvěří ;)
Když na nich tak lpíte, kupte si stejné tenisky jako přezůvky do školy. Problem solved.

hodnocení

1x
Když už s tím chceš za každou cenu vydrbávat, zajímalo by mne, co potom budeš dělat v zaměstnání, kde "vymýšlí" mnohem horší věci, než lidskou důstojnost ponižující přezůvky.
liska5

A o to víc narazí, že jsou rozmazlení...Nekázeň a oprsklost považují za projev demokracie..

jaj*
hodnocení

0x
My jsme to na střední měli tak, ale byl to přírodovědnej obor, že zazvonilo a učitel řekl pojďte a šlo se, nebyl čas na přezouvání a takové věci, takže kdo měl pantofle tak měl zpoždění. Měli jsme třeba 4 hodiny jednoho učitele a tak se šlo na exkurzi, bez ohledu na déšť a tak. Tak se nikdo nepřezouval.

hodnocení

0x

Měli byste mít pro urbi pochopení. je v pubertě a dnes pubertu často děti prožívají tíž. Navíc, dnes je trend volné výchovy, tak proč by se měla podřizovat? Má svůj názor a za tím si stojí. Nevíte, co urbi vede k tomu, že ještě před nástupem do školy přemýšlí o podvádění.

liska5

Tak si napíše sama omluvenku: V prvním pololetí byla v pubertě a nemohla se proto přezouvat.*alene*

Bóže!

01.09.22 09:56

*smich*

hodnocení

0x

A v čem je problém? To je tak hrozné se přezout. Připadá mi pohodlnější chodit ve škole v pantoflích než v botech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]