Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co bude v případě nedostatku energíí

Od: adam04 odpovědí: 34 změna:

Zdravím, ve zprávách ráno jsem viděl, že pokud bude nedostatek energií, tak vysoké školy přejdou na online výuku. Osobně mi to přijde dost nefér vůči studentům středních škol...proč by středoškolák měl mrznout a vysokoškolák ne?

Dle mého názoru by měl být středoškolák schopný samostudia...to že někteří podvádí je jejich problém, ale co tak vím od přátel co dělali vysokou školu v době covidu, tak tam se prý podvádělo taky furt...přecejenom ten profesor nikdy nevidí co má daný člověk nalepené na zdi za kamerou a nebo na monitoru...

Jsem taky názoru že online výuka není efektivní...ale přijde mi dost nefér aby středoškolák musel mrznout a vysokoškolák si z vesela dělal vysokou školu formou online

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Tuším, že online výuka bude ten nejmenší problém.

hodnocení

2x
Ty články nepíšou o tom, že by VŠ učily distančně proto, že energie nebudou, ale proto, že se v roce 2023 očekávají nárůst nákladů na energie z 1,5 na 8 mld. Kč.cca (což samozřejmě s nedostatkem souvisí) a na to školy nebudou mít. Někoho přes palubu hodit musíme a logicky se předpokládá, že vysokoškoláci jsou více připraveni na distanční výuky, než nižší stupně. Všichni se pak budeme těšit, až nám takový distanční doktor bude operovat slepák místo žlučníku :-D
Ona je ale stejně spíš otázka, jak na pětinásobné zvýšení zvládnou domácnosti a podniky. Taková krize se obvykle řešila válkou..

hodnocení

2x

Jaký nedostatek energií? V zemi je pořád dostatečné množství uhlí, ropy, plynu i uranu. Je to uměle vytvořený problém. Ve středověku se u nás nespokojenost řešila defenestracemi, před třiceti lety masovými demonstracemi.

hodnocení

1x

Tak to se musíte stát tím vysokoškolákem, když jim tak závidíte.

hodnocení

1x
Před pololetím se možná bude znova dít to co popisujete, ale před koncem školního roku bude dávno po topné sezóně to už zkoušení proběhne poctivě.

pantatabateku*
hodnocení

0x

Dřív byli uhelné prázniny, možná teďka budou elektrické. Jenom žertuju, budou se distančně učit.

hodnocení

0x

Je dost možné, že doma budete mít stejnou kosu jako ve škole.

hodnocení

0x
Za nás byvaly uhelné prázdniny. To nám bylo hej:)

To bývaly v zimě ještě mrazy. Kdyby se něco takového přihodilo v tomhle století, to bu byl masakr. A letos vůbec. Toho smradu na jaře ..

liska5
hodnocení

0x

Pusťte si z audioarchivu na Dvojce ekonomku Ilonu Švihlíkovou. Bylo to dnes v pořadu "Jak to vidí..". 30.8.22 ráno 8.30 - 8.55. Pochopíte, kam to spěje. To teprve bude mazec! Zlatej covid...

*bzum*

... a nebo jinou estrádu.

Nebo Fialu, Pekarovou nebo Síkelu. Ti jsou k popukání ..

ben®

liska5 - to, jak zde dnes opakovaně propagujete názor oné švihlé paní, je až nechutné. Neupínejte se na jeden názor.

liska5

Neupínám se, kldně mi doporučte něco jiného, co mi rozšíří obzory. Já Vás nebudu odsuzovat. Jen by mne zajímalo, co Vás na tomto konkrétním dílu tak pobouřilo?

@liska5 Díky za upozornění. Paní docentka hovoří jasně, srozumitelně a k věci. Bezvýhradně souhlasím s kritikou zelené energie, s tím, že máme dostatek vlastní levné elektřiny a s tím, že by vláda měla jednat rozhodněji. O hnojivech a CO2 jsem nevěděl, věřím ale, že i v tom má pravdu.

ben®

liska5 - nejde o konkrétní díl. Nebudu ho ani poslouchat, protože na tu paní (a její moudra) mám dlouhodobě ujasněný názor a ona už určitě jiná nebude. Já to tak mám, že si lidi, jejich řeči i skutky pamatuji. Podobně to mám i s panem Zemanem, který nám škodí dlouhodobě. Ani jeho nedávný "odklon" od pana Putina mu nevěřím (bude to jen hrané a neupřímné).

Plynu je dost, to jen EU si podřízla hlavní životně důležitou tepnu v podobě sankcí kvůli Ukrajině. Takže Rusko nám omezilo přísun a Evropa platí násobky za daleko míň plynu. Zbytek za 10milionu dolarů plynu denně Rusko pálí volně do nebes a hrozí tání Arktidy. A EU vesele dotuje Rusům válku, Rubl je nejsilnější v historii. Jinak my se nemůžeme jen tak odpojit z Lipske burzy celé roky jsme využívali tu levnou solární a větrnou elektřinu z Německa a teď chceme být samostatní? Ono je právě chyba, že těch čistých zdrojů máme málo, u nás vůbec nic, mohli jsme být daleko míň závislí na špinavé energii kde musíme ještě platit emisní povolenky nejdražší v historii. Takže bez zelených zdrojů se neobejdeme...

Nord Stream II je připravený a natlakovaný už mnoho týdnů. Stačí, aby germán řekl, že jedeme ..

Ovšem, pokud poslouchá okupační vládu ..

No jasně, pekař ti znásilní dceru, ale ty k němu budeš chodit pro housky dál, protože druhý je na opačném konci města...

Vám někdo znásilnil dceru?

hodnocení

0x
Ono je úplně jedno, jestli budete mrznout doma nebo ve škole. Otázka spíš je, že online se nejspíš učit nebude, protože zásuvky budou na suchu anebo jen pro horních X tisíc lidí :)
petrovic

Zasuvky budou na suchu? To jakoze se budou vypinat jaderne elektrarny? Nebo co se bude dit? Ja Ti to reknu. Nic se nebude dit. Svet se bude tocit dal. To co se deje ted, je obrovska turbina roztaceci strach, frustraci a hysterii lidi pekne hnana novinari. Ti seji a pisi jen o zlu, strachu.

Tak svět se zcela jistě točit bude a to i bez lidí. Jaderky se taky vypínají a některé státy je ani nemají. A jelikož je celá Evropa propojená, může se lehce stát, že tu elektřinu vykoupí ty bohaté státy. To je zákon trhu.
riva

Jaderky pojedou naplno. Ale bez plynu to nebude stačit na to, aby nahradily spuštěné přímotopy. Lidí, kteří budou doma v několika svetrech a nezapnou přímotop moc nebude.

Jaderky určitě všechny nepojedou a plynu je málo, proto je tak drahý. Kapacity ve větru bohužel nízké a u nás téměř žádné.

hodnocení

0x

Ono je totiž podle našich mudrců lepší, když 100 studentů bude přes den topit ve 100 domácnostech, než škola v jedné posluchárně ..

Jako že ty domácnosti budou jinak studené, jo?

Záleží na poměru tepelné kapacity a o odporu. Ale většinou by doma přes den nikdo nebyl a topit by se nemuselo. Zatímco sedící student topit musí ..

hodnocení

0x

youtu.be/...

bg
hodnocení

0x
Opravdu v 18 stupnich zmrznete?

A kdo řekl, že těch 18°C něco zachrání? Asi jako zákaz našich uchošťourů zachrání světové oceány.

kuk*
hodnocení

0x

Pokud bude nedostatek elektrické energie, v což nevěřím, jak by se mohli studenti učit z domu na dálku, při vypnuté elektřině? Bude snad znovuzrození poštovních holubů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]