Nejste přihlášen/a.
Chceš na gympl a není ti jasné co znamená "pomaturitní studium"? To si dost věříš...
Jednoduše když s nedostaneš ani na učňák, tak půjdeš do háku, sbalíš sponzora nebo půjdeš bydlet mezi bezdomáče. Taky můžeš vyrazit cestovat, dělau au-pair ku apod.
Tak ta jazykovka je sice jakoby pomaturitni, ale nikdo ji vyhazovat nebude, bo je to placene.
Akorat zalezi na rodicich, zda Te tam poslou, bude to stat nejmin dvacku za rok a hlavne se konci ve 12 hodin v poledne. Otazka je, zda to rodice budou chtit platit a tolerovat, ze se jim slecna v mladem veku bude krapet poflakovat, lehce se da v tomto veku sklouznout s nejakou partou. Jinak jako myslenka je to dobra, lepsi nez rok drepet v ucnaku a pak jit na maturitni obor.
Vypadá to, že jsi několik let zaspal:
1. počty školních míst se dlouhodobě snižují
2. nastupují populačně silné ročníky
3. procentuálně větší zájem deváťáků o gymnázia
4. přibyli Ukrajinci
Příští rok je ještě početnější ročník.
To je sice pěkné, ale prakticky bezpředmětné jestli se tazatelka během času překlopí do skutečně vzdělání-znalé, zjistí že se kvalitní vzdělání stejně zásadně kupuje
p.s. UK až zjistí jaké to tu skutečně je, kvaltem pofrčí jinam
tak na pomaturitní studium vás asi nejspíš možná vezmou, o to nic. ale status studenta tím nezískáte, protože ten se přiznává pouze studentům bezprostředně po úspěšně vykonané první maturitní zkoušce
na školu, kam vás nepřijmou, můžete podat odvolání, a pokud se na ni nedostanete ani na základě odvolání, tak hledat, které školy vyhlašují druhá či další kola pro přijímačky. v tomhle případě ovšem musíte počítat s tím, že školy už budou přebrané a ta další kola vyhlašují školy, o které není až takový zájem. neříkám, že to musí být špatné školy, jenom to může být obor, o který studenti až tak nestojí nebo škola, která je někde "v díře po granátu" (nemyslím to špatně, moje holka taky chodila na střední v Litvínově, i když je z Prahy a byla velmi spokojená).
osobně bych doporučovala strategii, kterou měly moje děti - vybrat si školu, o kterou mám zájem a na kterou mám reálnou šanci se dostat. tedy kouknout, jaký byl v minulých letech o školu zájem a s jakými výsledky se na ni děti dostávaly a zhodnotit, jestli se pohybuji v přijatelném rozmezí. a jako druhou si dát školu, která jde víc na jistotu. tedy třeba buď zvolit obor, který by mě bavil a na který nejsou potřeba až tak úplně dobré výsledky, jako na obor vybraný. nebo zvolit stejný obor, ale vybrat si školu, na kterou se hlásí míň dětí (ale tady bacha, zájem o školy často tak nějak jede ve vlnách... jeden rok mají nabito, tak se tam druhý rok hlásí třeba míň dětí, a právě proto se zase další rok hlásí dětí víc... oproti tomu jsou školy, které mají nabito furt).
čili asi bych nedávala dva gymply, ale gympl a odbornou školu. pokud jste z Prahy, tak pokud budete sledovat zájem o školu, tak tady bacha - postřehla jsem, že na odborných školách se nově otevíraly obory gymplu, kde ten zájem může být zkreslený tím, že první rok o nich uchazeči ještě nevěděli, ale druhý rok už ten zájem může být daleko větší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.