Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost s doděláním maturity distančně?

Od: jxdm odpovědí: 3 změna:

Zdravím, rád bych se zeptal, zda má někdo z Vás zkušenost s doděláním maturity distančně? Jednalo by se o nástavbové studium podnikání.

Jsem vyučený instalatér a nyní dělám rekvalifikační kurz na elektrotechnika pro zařízení a přístroje, který je zakončený výučním listem. Po zakončení tohoto studia bych rád rozšířil své vzdělání o maturitní vysvědčení z oboru podnikání. Možná je to zbytečné, ale jde mi především právě o ten papír kvůli uplatnění (Toto bych nerad nějak dál rozváděl).

Rád bych podotkl, že je mi 25 let a jsem pracující, takže denní studium úplně není řešení - proto distanční.
Máte s tímto někdo zkušenosti? Jak moc je to náročné? Kolik času tomu člověk musí reálně věnovat, aby byl schopný tu maturitu alespoň nějak udělat... Na matematiku jsem dřevo, to bude zřejmě jediný oříšek...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

2x
Já jsem studovala dálkově maturitu i VŠ. A nakonec dělám dělnické povolání - to mi vyhovuje nejvíce. Já bych řekla, že maturita je úplně zbytečně promarněný čas - uděláte si ji až pro vás bude nezbytně nutná, jinak je to opravdu zbytečně promarněný čas ve škole...učíte se, nežijete, řešíte věčně nedostatek času, vyměňování směn. Velmi to psychicky vyčerpává...

novak1*
hodnocení

0x

Zjistit školy které to ponúkají.

Kdysi jsem to delal , dva roky , jednou za dva týdny od 8:00 do 14:00. Dali nám to za docházku. Matikárka nám dovolila používat sešity pri písomke.

Záleží na škole , jinde chodili každý týden.

lmgify
hodnocení

0x

Distanční (online přes PC a web)? Myslíš dálkové (220 vyuč.hodin ročně ve škole = cca 5 skutečných (60min) hodin/týden; někdo určitě bude nabízet i 10hodin každé 2 týdny)?

Koukám na to a trvá to 3 roky. Vyplatí se to vůbec? Zaplatí někdo reálně více za elektrikáře s podnikatelskou nástavbou než bez ní?

Jestli nechceš vyloženě podnikat, nebylo by lepší udělat si tu nástavbu v nějakém elektro nebo instalatérském oboru? Uznávám, že kvůli požadavku na dálkové studiu je výběr těch škol s oborovými nástavbami malý. Já našel jen jednu+ pět veřejných elektroškol a čtyři (? - snad mám ten obor správně - v případě zájmu dohledám s jistotou) pro vyučené instaléry. Těch dálkových nástaveb Podnikání je spousty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]