Dobrý den, letos v září mě čeká poslední rok na základní škole a já stále dumám nad tím, na jakou střední školu po základce...Přemýšlím nad obchodní akademií, většinou jsem slyšela pozitivní odezvy. Ale jako takový trošku problém vnímám mé schopnosti s matematikou. No bohužel, matematika je pro mě už od začátku základky oříšek a nikdy mi nešla, většinou jsem na vysvědčení měla dvojky. Od druhého stupně se to zhoršilo a táhnu to už na trojky. Ale přiznám se, obzvlášť osmou třídu jsem opravdu flákala a skoro jsem se na to vybodla. Na konci osmičky mi došlo, že jsem to úplně v pohodě na tu dvojku mohla dát,i přesto, že matematika není moje silná stránka, ale bohužel hrála velkou roli moje lenost Samozřejmě pokud se chci dostat na nějakou "normální" školu a poctivě se připravovat na přijímačky, je mi jasné, že budu muset v devítce zamakat a více se obzvlášť do matiky připravovat. No, můj dotaz tedy zní, myslíte si, že je na obchodce výrazně těžší matematika? Když bych na sobě opravdu zamakala a matiku bych dotáhla na dvojku, což si myslím, že v mém případě by to možná i mohlo jít, mám se tam hlásit? Jako škola mě to docela láká, ale mám strach právě z matematiky. Nejsem si jistá, zda bych to zvládla. Studovali jste někdo obchodku, případně znáte někoho? Cokoliv, jakákoli informace, rada, zkušenost, všechno mi pomůže. Předem, díky.
Není to tak strašné, určitě lehčí matematika než na technických školách a gymnásiu. Syn studoval a měl spíš trochu problém s účetnictvím, ale i to si nakonec sedlo.
Když tu školu udělal náš mladý, který o matematice podle všeho nikdy nic neslyšel, hlavu měl v oblacích a živí se ilustrováním knížek a psaním komiksů, udělá to každý.
Ahoj, já to měl stejně jako ty, matematika mi nikdy nešla, ale na střední spíš záleží, jak to bude vyučující "hrotit". Určitě počítej s tím, že budeš muset trochu zabrat, to je jasné, a to i v ostatních předmětech, není to základka. Ale na druhou stranu, ta matematika je tam pro netechnické obory, tak já myslím, že v nejhorším nějak prolezeš. Maturovat můžeš pak z jazyka, tedy pokud do té doby nebude matematika povinná, v to musíš doufat. U nás taky maturovali víceméně všichni z jazyka. Na VŠ z hlediska matematiky by tě připravilo víc gymnázium, já pak na vŠ už matematiku nedával. Ale jestli nechceš jít pak na VŠ, tak z toho strach neměj.
Tento rok jsem dělala přijímačky na obchodní akademii a od září tam nastupuji do prváku. Hele upřímně, já v matice taky nejsem moc velkej expert a jak jsem tu školu vybírala, spíš jsem se zaměřovala, jestli mě bude bavit. Je tam lehká matematika, co vím, tak jak nás učitelka připravovala na přijímačky, říkala, že se tam učí finanční Matematika a hlavně procenta, takže nic extra náročnýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.