Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj syn se příští rok bude hlásit na SŠ. K přijímací zkoušce na střední školu se započítávají i známky z druhého pololetí 8. třídy a známky z prvního pololetí 9. třídy. Nevíte, jak za ty známky těm žákům přidělují body? Známka 1 = 3 body, známka 2 = 2 body, známka 3 = 1 bod, známka 4 a 5 = 0 bodů? Nikde to nemůžu najít, jak to je.
Děkuji Vám za odpovědi.
A není náhodou lepší se zeptat na té střední škole?
Za nás to fungovalo tak, že do průměru 1,5 se šlo bez přijímaček
Do průměru to dneska není, udělují se body, které se pak sečtou... body za známky + body z testu čj a ma
To je věcí konkrétní školy, jaké konkrétní podmínky přijímacího řízení si nastaví ( zákon).
Podívejte se stránky školy, jak to měli poslední rok, jestli to tam ještě mají. Nezapomeňte, že to můžou pro příští přijímačky změnit ( zákon).
Nějak jsem dříve přehlédl, že se podle zákona musí přihlížet i ke známkám ze ZŠ. Bodové hodnocení bude přesto věcí konkrétní školy.
Jednotný test z ČJ a Mat je každý max. 50 bodů, celkem tedy 100b. To musí být nejméně 60% celkových bodů získaných u přijímací zkoušky, tedy u přijímací zkoušky na školu lze získat max. 100/0,6 = 166b, neboli škola může udělit za prospěch max. 66b. Při 11 předmětech, 3 hodnocených pololetích a samých jedničkách to vychází na maximum 6611.3) = 66:33 = 2 body za jedničku při rovnoměrném hodnocení všech známek ze všech předmětů.
Je možné hodnotit jen některá pololetí, upředňostňovat některá pololetí, bodovat jen některé předměty (matematika vs hudební výchova) atd. Pak by jednička mohla být i více než 2 body.
to se musíte zeptat na konkrétní škole, kam se bude chtít syn hlásit. respektive škola to musí v daném termínu zveřejnit na svých stránkách. každá si to dělá po svém. některé to měly jednoduše stanovené že v určitém rozsahu průměru byl určitý počet bodů, moje holky se hlásily na školu, kde v některé známky vkládaly do vzorečku, ve kterém je nějak sčítali, násobili, dělili , jiná z vybraných škol zase všechny studenty seřadila podle průměru a udělila body sestupně (nejlepšímu nejvíc, nejhoršímu nejmíň), všimla jsem si i škol, které za špatné známky body odečítaly
ono platí jedině to, že prospěch může tvořit maximálně tuším 40% bodů z přijímaček. ale jak konkrétně školy s prospěchem naloží a obodují jej, to už legislativa neřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.