Nejste přihlášen/a.
Střední škola není povinná. Jestli to nezvládneš, tak holt půjdeš házet lopatou, ne každej má na to bejt vzdělanej, byť "jenom" středoškolsky. A přitom na vyučení se není nic špatnýho.
A nevím, jaká je na dané škole úroveň, ale uvědom si, že třeba s maturitou z angličtiny mají problém i někteří "běžní" středoškoláci. Myslíš si, že když zvládneš za tři roky výučák, tak hned rok na tu maturita bude pohoda, kor když nevíš, jestli se tam vůbec prokoušeš?
Neprolezt ucnakem - tak to uz je na hranici debility a neschopnosti se donutit do te skoly alespon dochazet a drzet hu...
Nastupni plat popelare je 55.000
Ps: tazatel za mne chtel neco jineho, mit maturitu co nejsnaze... mam pravdu?
Bobosikova a reakce na Michla a jeho Otu Negramotu, najdi si to na Youtube, je tam screenshot ze dvou popelarskych poptavek. Zase bude doba, kdy manualni profese zacnou brat vice, nez cistounci intousi. Proste spinava prace rukama jde do ceny.
Video jsem našel.
.
Možná i ten tazatelův "pingl"to bude hrabat hráběma, ne? Protože já se zjevně minul profesí.
Tak az po zkusebni dobe, tak sorry )
Ale hledat umis a to je dnes deviza.
Kazda doba ma sve, za komara nejak bylo, dnes nejak je a kdo ma pod cepici, uspeje v kazde dobe
Rittig taky zacinal v nejake samoobsluze a kam to dotahnul Namazal si na chleba i Veselovskeho v DVTV, to neni zadnej blbec
Protikladem jsou ty statni lehkozivky viz tvuj prvni obrazek. V tom jedou cele rodiny, prisate na statni aparat.
> Ale hledat umis a to je dnes deviza.
To by mě zajímalo, v jaké měně ta deviza je, protože dodnes jsem svých "až 53t po zkušebce" nenašel.
Za komára si pingl na správném místě "vydělal" i na Mercedes. Třeba se ale tazatel více zajímá o ten hotelový provoz. To je dobrý rejžák, pokud člověk úplně dole na žebříčku pozic. Z hotelů žijí celé země. Třeba Rakousko. Nevypadá to tam, že by třeli bídu s nouzí.
Nenapada me jaky obor by byl jeste jednoduzsi nez na pingla? Ale treba neco je... kazdopadne se zamyslete co budete za 20 let delat, s timto vasim pristupem?
Nevím, jak dnes, ale před takovými 20lety byla nástavba po 3 letém učebním oboru dvouletá a velká část jich to prostě nezvládla, nedokončila a k maturitě nedošla.
I dnes existuje systém 3+2 (kódy oborů H a nástavbové studium L/5). On ale mluví o 4-letých učebních oborech s maturitou (správný název: "Úplné střední odborné vzdělání s odborným výcvikem a maturitou" , tj. obory s kódy L/0). U nich se praktická zkouška z oboru dělá po 3 letech jako u 3letých učebních oborů a po čtvrtém roce se dělá maturita vedle všeobecných předmětů (ČJL + AJ nebo Matematika) i z oborových odborných předmětů.
> jedná se o obor Hotelový a restaurační provoz
Je to název, který ta konkrétní škola používá pro obor s úředním názvem Gastronomie.
Koukám na učební plány oborů Hotelový a restau/... a Kuchař-číšník vyučované na té škole (jestli chceš jen obor Kuchař nebo jen Číšník, tam si na ně na stránce v menu klikni) a ty plány jsou první 3 roky skoro úplně stejné (zeleně = učí se v daném ročníku, červeně = neučí se). Jeden předmět se jmenuje trošku jinak a Ekonomika je ve třeťáku přejmenovaná na Podnikání.
Samozřejmě to nic neříká o tom, co konkrétně se v těch předmětech učí nebo jestli a kolik více se v maturitních oborech učí nad rámec učiva vyučovaného v učebních oborech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.