Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gymnázium nebo SŠ?

Od: tee* odpovědí: 6 změna:

Tento problém nemám určitě jako jediná - mám se rozhodnout mezi gymnáziem nebo SŠ.
Ráda bych se zaměřením na IT,ale žádné takové gymnázium jsem bohužel nenašla.
Pí. učitelka třídní i rodiče navrhují gymnázium,hlavně kvůli mým dobrým známkám...Upřímě si myslím,že by byla lepší volba SŠ se zaměřením,ale ráda bych znala názor ostatních,popř. odkaz na nějaké webové stránky škol.
Děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

azeret01
hodnocení

0x

Doporučuji webové stránky atlasskolstvi.cz

buss
hodnocení

0x

Je to jen na tobě, gymnázium obecně pro vš spíše netechnických směrů a pokud jsi studijní typ.
Pokud máš už vyhraněný zájem, tak buď takové gymnázium najít, ale asi jich moc nebude, takže pak sš s tím zaměřením.

stredniskoly.eu/...

nebo v okrese, kraji bydliště.

myse*
hodnocení

0x

záleží taky na tom, co si představuješ pod zaměřením IT...

Jestli chceš jít na stř. odb. školu na obor IT - připrav se na to, že budete mít spoustu odborných technických předmětů, budete se učit programování, správu sítě atd atd...

Na gymnáziu určitě budete mít předmět IT, určitě se budete učit psát všemi 10, používat běžné programy jako Office, Outlook... prostě běžná uživatelská znalost...

Mi osobně se gymnázium nelíbí, protože když pak nepůjdeš na vysokou - nemáš prakticky nic a budeš velmi těžko hledat práci.

frame*
hodnocení

0x

Můj osobní názor je ten, že bez gymnázium je k ničemu. Člověk pak musí jít na VŠ a úspěšně jí dokončit, jinak toho člověk na trhu práce umí asi jako člověk se základním vzděláním. Nikdy nemůžete vědět co se stane, zda na výšku budete opravdu moci jít (nemoc, finance, rodinné problémy,...) SŠ se zaměřením Vám nabízí i bez výšky daleko více možností. Můj kamarád chodil na gympl a hodně si na tom zakládal. Nyní se zuby nehty drží na výšce a pokud se neudrží - nebude z něj nic.

Jen jednou jsem mluvil s člověkem, který chodil na gympl, pak dodělal výšku a řekl, že gymplu vůbec nelituje. No proč ne, ale kdyby ho z VŠ vylili, řekl bych, že by mluvil jinak.

maruskae*
hodnocení

0x

Po gymnáziu (když ho úspěšně dokončíš) musíš jít na vysokou, samotný ti je na nic. Pokud už víš, že se chceš zaměřit na IT, šla bych spíše na střední školu. Jinak doporučovala bych atlasskolstvi.cz :)

durancea*
hodnocení

0x

Většinou lidé v Tvém věku nevědí - Ty už víš. Jsem sice absolvent gymplu a gympl prosazuju, ale pokud už teď cítíš cestu jako správnou, jdi na SŠ. Kdosi tu dobře poznamenal (a je škoda, že jsi neodpověděla), že je otázkou, co vidíš pod pojmem IT. Dnes je "ajťáků"hodně, znamená to opravdu se celoživotně zdokonalovat (což mám pocit, že si tím už jasným výběrem uvědomuješ), na druhou stranu propadnout třeba idee, že budeš dělat jen nějaké hezké grafické webovky a prosadíš se, by mohlo být naivní. Jako třídní ani jako rodič bych na známky v souvislosti s budoucností moc nehleděla - jsem taky učitelka a krásné známky na konci devítky zvlášť u holky nemusejí znamenat víc než jen to, že je pracovitá šikulka, často všestranná - nemyslím ve zlém, u Tebe si právě vážím víc než známek toho relativně jasného zaměření zájmu.

Zvaž dle sebe a rad výše uvedených, promysli a prokonzultuj, co si pod pojmem živit se v IT technologii představuješ (příp.lze oslovit starší, kteří takovou školu už navštěvují, výchovná poradkyně by Ti mohla říct, jaké jsou na školu ohlasy a příp. kdo od vás už tam studuje). Přeju Ti dobrý krok! J.

doplněno 10.02.11 00:40:

Projdi si státní a soukr. gymnázia dle Tvého bydliště, třeba tam nějaké zaměření najdeš:

firmy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]