Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnosti po střední škole bez maturity

Od: fomira* odpovědí: 8 změna:

Rád bych se věděl jaké bude mít moje dcera vzdělání , dokončí-li střední zdravotnickou školu , ale neudělá maturitu. A jaké bude mít možnosti ve svém oboru. Děkuji za odpověď Mirek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Pokud neodmaturuje má stále jen základní vzdělání a chodila tam čtyři roky naprosto zbytečně, pokud odmaturuje stejně nemá dostudováno a nebude smět některé úkony sestry vykonávat samostatně-ano, je to na hlavu postavené ale zrovna včera jsme to řešili s kamarádkou co má zdravku, Ario a je Bc. k ruce dostala v podstatě hotovou sestru s 6 lety praxe a maturitou co ale n¨ěco sama dělat nesmí (stlát postele může). Se základním vzděláním i když má 4 roky zdravky může v té nemocnici uklízet za minimální mzdu.

doplněno 06.02.11 18:04:

Nemohu souhlasit s těmi co píší, že bude mít střední vzdělání bez maturity-to by musela mít výuční list. Pokud je škola zakončená maturitní zkouškou a student jí neudělá má stále jen základní vzdělání, bylo to tak v r. 2002 a neslyšela jsem, že by se na tom něco změnilo. Pokud je obor tříletý a končí výučním listem a student ho neudělá má také pouze základní vzdělání.

elbarto*
hodnocení

0x

Nejsem si jistý, ale pokud maturitu neudělá (a její obor s maturitou je) tak (oficiálně) nebude mít střední školu... ale jaké možnosti uplatnění bude mít to nevím :(

zuzabast*
hodnocení

0x

Dobrý den, řekla bych, že nebude mít žádné možnosti - bude brána jako se základní školou. V dnešní době když nemáme papír v ruce nebo hodně dobré známosti, nemáte bohužel nic. Doporučuji určitě pokusit se školu dodělat - i kdyby ji obor nebavil, bude mít alespoň maturitu - také ji mám, ač v oboru kterému nerozumím, ale hned mě lidi berou jinak. než když vystupuji jako krejčová (ze které mám výuční list) - může zkusit i jinou školu, která ji bude bavit, určitě bych ji v tom jen podpořila.

řekla bych, že bez maturity nebude moct zdravotnického asistenta vykonávat, ptž vzdělání nebude zakončené maturitou. pokud by chtěla zůstat v oboru, tak po třech letech studia na zdravotnického asistenta může dělat sanitářku a po čtyřech letech studia ošetřovatelku.

doplněno 06.02.11 16:25:

ale popravdě momentálně je obor "zdravotnický asistent" na nic, ptž nemají tak docela vyjasněné kompetence. a ačkoli ministerstvo zdravotnictví už jakou dobu slibuje, že s tím něco udělá, tak zatím se v této oblasti nic neděje. co jsou u nás na oddělení ZA, tak říkají, že naprostá většina jejich spolužaček a spolužáků pak pokračuje na vysoké škole studiem na zdravotní sestru. v podstatě situace je taková, že buď ZA dělají práci ošetřovatlky a k odborným pracem je nepustí, ptž se zdravotní sestry brání tomu ručit za jejich práci. anebo naopak dělají naprosto všechno, co sestry, akorát tedy za to mají nižší plat.

patronka*
hodnocení

0x

Nejspíš by se jí studium mohlo započítat jako sanitářský kurz, ukončené vzdělání nebude mít žádné, jen ZŠ.

nebude mít vzdělání "středoškolské bez maturity"?

doplněno 06.02.11 16:11:

tak podle wikipedie je to opravdu vzdělání středoškolské bez maturity a dokládá se vysvědčením z posledního ročníku střední školy.

elbarto*

to myslím záleží na oboru, který dělá

já bych řekla, že ne. ta maturita má vliv na to, jestli bude moct vykonávat obor, který studovala (pokud je pro jeho výkon maturita podmínkou) nebo jestli bude moct jít na vysokou školu (což bez maturity nebude). nicméně úspěšným absolováním posledního ročníku ukončila středoškolské vzdělání, takže do dotazníků bude uvádět vzdělání středoškolské bez maturity.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]