Nejste přihlášen/a.
Není možnost přestoupit do třídy se zaměřením na hudebku? Vím, že u nás po prváku přestoupilo pár lidí do tříd s jiným zaměřením nebo do běžných tříd bez zaměření.
Můžeš se dojít zeptat na sekretariát i teď. Ještě tak 1-2 týdny budou všichni ve škole pracovat.
> polovina má VV a druhá část HV
Aha, teď už tomu rozumím. O možnosti změny ti asi nejlépe poradí třídní učitel(ka).
Nevypadá to, že HV je stěžejní předmět studia a tedy to nebude asi jeden z těch 2 povinně volitelných předmětů k maturitě (vedle ČJ a AJ/matematiky). Bude tedy asi možné si HV zvolit jen jako nepovinný, pátý maturitní předmět. Zkus se podívat na stránky školy, jestli tam je ještě oznámení ředitele, které předměty vypsal jako povinně volitelné a jestli je HV mezi nimi. Jinak se můžeš zeptat přímo na sekretariátu.
Imigify - nemusí být ten předmět nepovinný. teď jsem koukla na jeden gympl, kam se před lety hlásila nejstarší dcera na 8G a nedostala se a já si vzpomněla, že mi přišlo, že tam mají hezké výtvarné ateliéry. tam zrovna mají jak HV, tak VV vypsanou mezi volitelnými maturitními předměty profilové části. a konečně, proč ne. přeci jenom je gympl je obecná přípravka na různé vejšky a pokud chce někdo na vejšce studovat dějiny umění, učitelství se zaměřením na tyhle předměty nebo něco obdobného, tak pro takové studenty může být maturita z uměleckých předmětů výhodou tady má ta škola ke stažení maturitní témata, je to takový výtvarně/hudebně zaměřený dějepis a když může být maturitní dějepis, proč by nemohlo být i tohle.
Pro jistotu jsem se podíval na stránky jednoho blízkého gymnázia a po hudebce a výtvarce ani vidu ani slechu (viz obr.). Nevím, co je obsahem těch společenských věd a nevím, kam se poděla informatika.
Koukám ještě na druhé blízké gymnázium a hudebku a výtvarku tam mezi maturitními předměty mají a kromě toho i několik dalších nových předmětů.
Dnes jsem se definitivně dozvěděl něco nového!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.