Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pětky v 9. třídě - co se dá dělat?

Od: puclinka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Můj dotaz se týká přihlášky na střední školu. Jedná se o to že na přihlášce se uvádí druhé pololetí 8 třídy a první deváte a tak by mě zajímalo jak se postupuje v případě že v prvním pololetí 9 třídy jsou na vysvedceni tři pětky (matika čeština a fyzika) má vůbec šanci se bratr s tímhle někde dostat nebo jak se postupuje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

1x

Myslím, že je lepší být špičkový zedník, než mizerný úředník. Mimo to středoškoláků je přebytek a těžko hledají uplatnění, kdežto dobrého zedníka vyvažují zlatem.Nemusí to být jen zedník, v řemeslnických profesích je slušný výběr a není to žádná hanba.

doctor
hodnocení

0x

Zkuste zadat do vyhledávače SOU zednické a máte po starostech...

buss
hodnocení

0x

No nějaký učňák, pak tam kde potřečebují žáky pro udržení existence školy, kde je to placené a pak jaké máte známosti (či co do toho jste ochozní pro něj vrazit ..).
Ono obecně je nejhorší se tam dostat, udržet se už nějak může, třeba ho chytne chuť do učení..

elbarto*
hodnocení

0x

Já jsem taky v 9. třídě (přesněji v Kvartě) a mám spolužáka, který má naprosto stejný problém. V pondělí měl na vysvědčení pětky z matiky, ze cvičení z matiky a z chemie. Do toho ještě hromada čtyřek, několik trojek a pár dvojek a jedniček. Průměr měl 3,20.

Ale on říká (nevím, co je na tom pravdy), že půjde na soukromou hotelovku, a tam ho vemou tak jako tak (akorát, že kdyby měl lepší známky tak by asi nemusel platit školné).

Tím chci říct, že brácha nemusí jít na zedníka, na soukromou školu ho vezmou vždycky :) A existují i cenově relativně dostupné soukromky (např. tady: brno.educanet.cz/...)

doctor

Na školu ho jistě vemou ale pořád je lepší být vyučený zadník než nic. celkem pochybuji, že někdo, kdo má na zš pětky je schopen udělat za pár let státní maturitu.

lidus*
hodnocení

0x

Tak mít takové vysvědčení určitě se nehlásím na střední školu i na kvalitním učilišti bude problém. Pravda je, že kde se platí může to být jinak.

myse*
hodnocení

0x

v Praze na učiliště U Krbu vezmou všechno. Doslova. (obor kuchař, číšník...)

puclinka*
hodnocení

No on už má takové známky snad od 5 třídy a 5 ma až posledni dva školni roky. Nejhorší u něho je že on nema ani o nic zájem nic ho nebaví a je levej i na to i nakrájet si chleba natoz aby byl zedník ale to je vedlejší věc. U nás je problém spíš v tom že on by i šel na kuchaře ale matka ho chce mit jako strojniho mechanika kde je dulezita prave matika a fyzika. Ja sem jen chtel znat nazor více lidí a tak vám moc děkuju za radu . Můj názor je ten že si dá znova devatou tridu a bude to zkoušet znova :) Moc děkuju

eulalie*

Dobrý den, no já si myslím, že je spíš důležitější, co chce dělat váš bratr, než co si přeje jeho matka, ne? Jestliže mu prostě nejde ani matika, ani fyzika, na práci je levý, tak proč ho proboha matka cpe na strojního mechanika? Aby tu školu vůbec neudělal? Jestliže má problémy na základce, tím tuplem je bude mít i na střední, kde se vlastně vychází z učiva základní školy. Navíc bude do školy chodit otrávený, protože ho to asi bavit nebude. Možná by pro něho bylo lepší, aby propadl, zopakoval si hezky celou devátou třídu, začal se trošku více snažit, aby měla aspoň čtverky když ne rovnou trojky a měl by začít zpracovávat rodinu, aby mohl jít studovat to, co jeho baví a čím by se chtěl živit, než co si přejí rodiče. Ti za něho tu práci jednou dělat nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]