Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovo teda

Od: dsds odpovědí: 10 změna:

K večeru pojedu na chalupu, chceš TEDA jet taky? nebo chceš jet TEDA taky?

v které části se nachází slovo "teda"

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
19.06.22 19:22
hodnocení

0x

Bez teda.

fsdf
hodnocení

to teda tam musí být..navazuje to na predchozi konverzaci...jen potrebuji vedet kam ho zaradit :)

mate59

Vyjadřuje vybízení nebo zdůraznění a teda obě pozice této částice jsou možné.

hodnocení

0x

TEDA bych vynechal!

dasda
hodnocení

to teda tam musí být..navazuje to na predchozi konverzaci...jen potrebuji vedet kam ho zaradit :)

19.06.22 19:43
hodnocení

0x

Tedy.

sdas
hodnocení

to není odpověd na otázku :)

hodnocení

0x
Zaráží mě, jak často se tady nyní vyskytují podobné dotazy. Chceš tedy jet též? Chceš jet tedy též? Já osobně bych použila druhou variantu.. pokud bych nepoužila to,co mě napadlo jako první: chceš jet taky teda? *smich*

liska5
hodnocení

0x

Když tam teda musí být, tak ryze pocitově - za mne první variantu.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Teda (tedy) se používá ke zdůraznění; proto použijte tak, abyste zdůraznil buď (přímo jetí) - jet (přemlouvám tě, chci abys jel, tak se naposledy ptám) = chceš TEDA jet taky? nebo (to, že i ty) - taky (nestojím o to abys jel, ale co mám dělat) = chceš jet TEDA taky? Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]