Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Singulární matice

Od: ivetkaczka* odpovědí: 3 změna:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, když mám matici s parametrem X a mám vyřešit, pro která X je daná matice singulární, může být řešení i v Komplexních číslech anebo se musím pohybovat pouze v R? V determinantu mi totiž vyšlo:1+x^2
... A v R to nemá řešení.Predem děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je vec zadania ulohy, ake riesenie sa ocakava. Vasa odpoved je univerzalna a pokryva oba pripady.

ivetkaczka*
hodnocení

Děkuji právě že v zadání to nebylo upřesněno. Pěkný zbytek dne přeji

hodnocení

0x
A nebo na to běž nematemticky a když máš podezření, že to nevychází, jak by mělo, tak zkus zpětně dosadit (ověřit)
No a pak jde popřemýšlet o vlivu restrikce definičního oboru na řešení. Rozlišuje se, zda determinant je či není nula. Většinou vyjde nějaká rovnice, jako zde.
No a když definiční obor parametru zúžíme, počet řešení rovnice se nemůže zvýšit. Naopak , pokud v R má řešení, že je singulární, V C budou -(možná, ne nutně) víc řešení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]