Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr 1.42

Od: karubmur odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, vychází mi z českého jazyka průměr 1.42. Je možné, že pořád budu mít jedničku na vysvědčení? Celý rok jsem měl jedničky a jen pár dvojek a teď jsem dostal asi mojí první trojku z češtiny za několik let a zdevastovalo mi to pořádně průměr...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Možné to je, jisté nikoliv.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, učitel hodnotí žaka, jeho projev a jeho činnost za pololetí celkové, tak by jedno zaváhání (trojku) mohl tolerovat a přiklonit se k jedničce. Zdravím!

hodnocení

1x

Pokud mají všechny známky tutéž váhu, tak ano a máš nárok na známku "1". Zaokrouhlení dle arimtetických pravidel na celé jednotky je v tomto případě 1, nicméně někteří vyučující mají tendenci některým známkám dávat větší váhu ( např. semestrální práce je silnější, než třeba dílčí úkol z hodiny na hodinu, případně že pololetní písemka má pomalu váhu atomové bomby :) )

Třeba na gymplu na programování jsme to měli naprosto transparentní. Měli jsme maximální získaletný počet bodů ze všech úkolů, testů a semestrální práce. Sečetly se získaletné body, reálně dosažené body a z procent podle převodní tabulky se nám vypočetla známka, (pokud jsem tedy měl třeba takže bylo zamezeno tomu, že vyučuící dával známky podle toho, jak se zrovna ten vyspal. Takže pokud jsem mohl získat 200, ale skutečný zisk byl jen 165, tak to bylo 82,5 %, tudíž pásmo pro známku "2".

jednickar
hodnocení

0x
Dobrý den/Ahoj,
Mě se stalo úplně to stejný, podle mě to je pořád jednička, ale doporučuju mít průměr 1,30 a míň u všeho protože už potom jednička 100%
Na Shledanou/ Čau
Ps: Doufám že to pomohlo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]