Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navazující magisterské obory

Od: daeron odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chápu správně, že na navazující magisterské obory na vysokých školách se mohu hlásit s jakýmkoli Bc. titulem (i když není z příbuzného oboru)? Že se u studentů předpokládají znalesti z příslušnách Bc. oborů, vím, ale přihlásitse a v případě zvládnutí přijímaček mohu normálně nav. mgr. obor studovat? Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

1x

ASDF má pravdu, ale jinak vzato čistě "organizačně" máte samozřjmě pravdu i Vy. Jestliže je matika mým hobby, neměl by mi nikdo bránit studovat magistra, i když titul Bc. jsem zíkal z dějepisu... Ale bohužel je fakt, že české vysoké školy to ještě úplně nepobraly a někdy mají v požadavcíh podmínky uvedené výše (příbuznost Bc oboru). Přesto se domnívám, že zákonem stanoveno jest, že kdokoliv s ukončeným bakalářským titulem může studovat na stupni magisterském, a sice bez specifikace oborů. Možná by bylo záhodno chápat "podmínky" škol spíš jako návodná kritéria... A vždy se s danou školou spojit a domluvit osobně. To je totiž vždy lepší - nikdy nevíte, na koho narazíte, ale může to být i člověk osvícený, který vám tu šanci dá.

asdf*
hodnocení

0x

Většina škol má ve svých podmínkách k navazujícímu studiu, že je potřeba mít vystudovaný obor přímo na jejich škole nebo jen velice příbuzný, kde se probíraly skoro totožné předměty. Navíc, pokud byste šel studovat na techniku s titulem, který jste získal na humanitních vědách, tak si jsem skoro jistý, že i kdyby jste byl náhodou přijat, tak budete mít ohromné problémy.

Nejúplnější informace získáte v podmínkách přijímacím řízení magisterských oborů. Pokud je všechny splníte, tak vám nic bránit ke vstupu do mag. studia nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]