Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokud člověk necítí smutek při smutných událostech, je to normální?

Od: pikolik odpovědí: 4 změna:

Já jsem jednomu svému kamarádovi před lety doporučil, ať navštíví Osvětim a myslel jsem, že z toho bude smutný, ale jemu to prý vůbec nevadilo, ani když byl v plynové komoře nebo když viděl ty ostříhané vlasy za sklem. Prý ho to celkem bavilo. Já si myslím, že to není normální, protože on věděl, co se tehdy dělo a je to zarytý antinacista. Nemůže být ten člověk psychopat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je rozdíl jestli se ta smutná událost týká člověka osobně, nebo je to smutná událost obecně. Empatického a citlivého člověka rozhodí obojí. Běžného člověka spíš ta osobní. A cynik si najde něco "veselého" i na té osobní.

Vskutku není důvod, abyste si o svém kamarádovi myslel, že je to psychopat.

hodnocení

0x
Dobrý den. Koncentrační tábory a podobná místa navštěvuji ráda.Baví mě to, zajímám se o tuto tématiku. Z těchto návštěv nejsem smutná. Nemyslím si že bych byla psychopat. Jakýsi jiný pocit prožívám,ale ne smutek.

mate59
hodnocení

0x

Myslím si, že není.Taky jsem tam byl,necítil jsem smutek, jen pocit obrovské hrůzy, beznaděje a zvěrství.To samé mám i při sledování podobných dokumentů v televizi.

hodnocení

0x

V Osvětimi jsem byl jsem zvenčí - a padla na mne taková deka, deprese, že se něco takového stalo, že se našli lidé kteří něco tak hrůzného vytvořili či zorganizovali. Smutek asi ne, protože např z mé rodiny nikdo konkrétní zde nezemřel. Přesto je to místo velice depresivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]