Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herecká střední škola

Od: ahoj128588 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, jsem v 8 třídě základní školy,
chtěla bych se dostat na hereckou střední školu měli by jste doporučení na jakou? Nejlépe v Praze.
Ještě jsem slyšela že tam budu muset dělat talentovky ví někdo jak probíhají? Nejsem vůbec nadaná ve zpěvu proto bych chtěla jak probíhají hlavně zkoušky ze zpěvu.
V herectví bych řekla že jsem nadaná ale nikdy jsem na žádném kroužku divadelním ani nic takové nebyla, myslíte že mám šanci? Předem děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miomo
hodnocení

1x
Prolistuj si atlas školství. Herectví bude pravděpodobně na konzervatořích a soukromých školách.
Talentovky jsou od toho, aby posoudili tvůj talent, řeknou ti např. nástřel scénky a jsou zvědaví, jak onu scénku ztvárníš. Pravděpodobně potom budou ještě písemné testy ověřující, jestli máš v dějinách herectví přehled. Máš přehled?
Jestli neumíš zpívat a víš, že zpěv vyžadují, tak tam nelez. Jestli nemáš praxi, že bys od prvního stupně někde hrála, nebo pokud nepocházíš ze "správné" rodiny, tak se stejně s největší pravděpodobností jako herečka neuchytíš a budeš se věnovat něčemu jinýmu.

hodnocení

1x

nikdy jste nechodila do dramatického kroužku, a přesto víte, že jste herecky nadaná a víte, že je to to pravé, co chcete následujících šest let studovat? jako možné to je, ale spíš mě napadá otázka, jestli si studium tak trochu neidealizujete *nevi* jinak teď koukám, že u přijímaček se kromě hereckých a pěveckých předpokladů hodnotí i pohybové předpoklady a součástí může být třeba i akrobatická sestava - kotoul letmo, přemety... či základy tance.

na konzervatoři se studuje hudebně-dramatický obor, čili tam se zpěvu nevyhnete. pokud na zpěv nejste nadaná, tak je otázka, jestli se za půl roku do talentovek stihnete doučit zpěv v takové míře, abyste uspěla. a jestli vás rodiče podporují natolik, aby vám nějaké intenzivní doučování zaplatili.

požadavky na talentovky si můžete přečíst přímo na stránkách škol. co jsem tak koukala, tak to není je o tom zazpívat nějakou písničku, ale třeba zazpívat ji od různých tónů, zvládnout zopakovat rytmus, umět zopakovat slyšenou melodii nebo zapsat do noty podle sluchu. plus zkouška z hudební teorie.

seznam škol najdete třeba na stránkách infoabsolvent. v seznamu si můžete rozklinkout informace o jednotlivých školách a v těch informacích máte i odkaz na jejich webovky, kde jsou zase podrobné informace k přijímačkám.

infoabsolvent.cz/...

lmgify
hodnocení

1x

Herectví a modero/... jsem našel jen jako pomaturitní studium - vyšší odborné vzdělání.

Středoškolská kon/... je jen jedna (je v Praze) a tam je jen obor Hudebně dramatick/..., které má důraz na hudbu (vloni se hlásilo 134, brali 12!). Délka studia 6 let. Podívej se na jejich stránky, co tam píší o přijímacím řízení.

Celkově mi to připadá, že to nemá cenu. Lépe vystudovat běžnou stř.školu, zkusit si nějaké ty divadelní kroužky po škole, jestli něco najdeš a na herectví jít až pak po maturitě za 4 roky.

-----------------------------------

STUDIJNÍ OBOR HUDEBNĚ DRAMATICKÉ UMĚNÍ

Kód oboru (KKOV): 82-47-M,P/01

Forma vzdělávání: Denní

Zaměření v oboru: Herectví

Požadavky k talentové zkoušce v dramatickém oboru
Účelem zkoušky je získat ucelený obraz o talentu a schopnostech uchazeče. Zkouška probíhá tříkolově. Hodnotí se herecké, hudební a pohybové nadání, zdravý hlas schopný vývoje, tělesné předpoklady bez jakékoliv nemoci a vady, která by bránila školení, vhodný zjev.

Kandidát si přinese s sebou cvičební úbor a cvičební obuv.

PRVNÍ KOLO – zkouška z hereckých předpokladů

Uchazeči si pro první kolo připraví:
Přednes dvou až tří básní rozdílného charakteru
Jevištní ztvárnění dvou až tří monologů z divadelních her nebo ze zdramatizované beletrie.
Na požádání komise, zazpívá uchazeč krátký úryvek lidové nebo umělé písně.
Upozornění: Musí jít o básně a monology v českém jazyce!

ŽÁDNÝ PÍSEMNÝ TEST Z HUDEBNÍ TEORIE SE NEKONÁ – POUZE ÚSTNÍ ZKOUŠKA

DRUHÉ KOLO

zkouška z hereckých předpokladů
pěvecká zkouška, všeobecná hudební/...

a pohybová zkouška.

hodnocení

0x

Jak jsi zjistila, že máš to nadání, když jsi nikdy v žádném divadle nevystupovala?

Herec by měl být všestranně nadaný. Měl by umět správně mluvit, tedy žádné chyby v řeči, příjemný hlas. Měl by umět dobře zpívat, plus je hra na jeden či víc hudebních nástrojů. Měl by mít i pohybové nadání, umět tančit...a pěkný přednes. Na jevišti je potřeba všechno. Všimni si některého z herců, co všechno musí dělat.

Je to u Tebe prostě jen taková nějaká touha. Protože různí herci vystupovali v divadlech už od dětství, třeba už jako tří, pětiletí. Tys pro to nic nedělala. Mohlas aspoň chodit do lidové školy umění, do rytmiky, do sboru, učit se hrát na nástroj...

Nemáš tedy co nabídnout, proto ta šance není velká. Jaga.

ltz
hodnocení

0x
Musela by si něčím výjimečným zaujmout. Neboť jinak nemáš za sebou žádnou činnost, nemáš u zkousek co nabídnout, nebudou mít ani k čemu nahlédnout. Šance může byt tak poloviční. Ale asi i tak do toho půjdeš. Třeba tě i vezmou, vystudujes, ale co pak. Nemusí být o tebe, jako o herečku zájem, také budeš stárnout, to bude ještě menší zájem. Problém pak muzes mit s financemi.

tebi
hodnocení

0x

Můj syn měl herecký kroužek, umí zpívat, zvládá základy na klávesy. Na svatbě příbuzných spontánně všechny bavil a přesto jsem ho nedala na hereckou školu, protože konkurence je velmi velká a dostanou se jen ti nejtalentovanější nebo ti, co mají známosti... 1000 stojí hodina- bez přípravky nemáš šanci žádnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]