Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Individuální vzdělávací plán (IVP)

Od: lubombar® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.
Vnučka požádala školu od září o IVP ze zdravotních důvodů (psychické potíže).
Chtěli bychom vědět víco o tom jak výuka probíhá. Z pohledu učitele je dostatek informací
ale z pohledu žáka už málo.
Znáte někoho kdo IVP z tohoto důvodu má nebo měl a chtěl by nám o tom říci více podrobností
či odpovědět na otázky naší vnučky?
Děkuji za odpovědi. Navrhněte způsob komunikace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jsem učitelka a několik žáků s IVP z důvodu podobných potíží jsem zažila. Bohužel Vám ale ani já nedám závazné informace - přesné možná trochu ano, ale nelze se na ně spolehnout. Jde totiž o to, že každý případ je jiný - od toho je to INDIVIDUÁLNÍ vzdělávací plán.

Většinou to ale probíhá tak, že pokud má žák deprese, úzkosti, těžkou sociální fobii a nemůže tedy chodit do školy, protože by nezvládl ruch, hluk a velká množství různých a neznámých lidí, chodí prostě do školy ve dny, kdy je mu lépe a kdy se domnívá, že to zvládne. Je ale 100% třeba neustále komunikovat s učiteli, plnit zadaný obsah vzdělávání a zasílat práci nebo si práci kontrolovat s nějakým spolužákem. U těch dětí jsme většinou vyžadovali, aby aspoň jednou za týden do školy dorazili, u některých, aby dorazili na písemky. Je potřeba, aby neztratily úplně návyk ráno vstát a něco dělat (v tom musí pak fungovat rodina), a aby taky občas měly možnost zjistit, jestli mají v daném prostředí stále problém fungovat.

Zažila jsem žáky, na které jsme byli ohleduplní, protože se fakt snažili, doma pracovali a byla s nimi snadná komunikace, ale taky škola IVP neprodloužila, protože to takto neprobíhalo a žák se doma flákal.

Klidně mi napište (sem), pokud máte detailnější otázky. Neporadím bohužel s formální stránkou, nejsem výchovný poradce.

hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď, nějaké otázky se jistě najdou
lubombar

hodnocení

2x

To musite riesit priamo s riaditelom skoly a ucitelmi jednotlivych predmetov na mieste, nie cez internet. Kazda skola to ma nastavene inak a presne info dostanete len na mieste. Cokolvek vnucku zaujima, na to sa musi informovat u pedagoga daneho predmetu, ved ju z doterajsieho studia poznaju.

hodnocení

To co říkáte ve své odpovědi samozřejmě proběhlo.
Hledáme však studenta, který takovým procesem prochází nebo prošel abychom získali zkušenosti z pohledu studenta.

darl
hodnocení

1x

To je vážně na konzultaci s učitelem (resp. učiteli) a nikoli s internetem, kor když učitelé vědí. Může jít o formu, že se bude vzdělávat doma a do školy bude jenom docházet na testy a konzultace, může jít o formu, že jí bude tolerováno vyšší množství absence apod.

Já jsem třeba měla IVP kvůli fyzickému handicapu - do školy jsem normálně chodila, na druhém stupni mi potom u "hodně psacích" předmětů učitelé poznámky dávali, nebo diktovali pomalu a měla jsem u testů více času, když jsem o něj požádala. Na střední jsem jenom měla více času u testů, učitelé na mě s nějakou pomocí prděli, tak jsem se učila z učebnic a potom ve čtvrťáku jsem měla se svými učiteli konzultace k maturitním předmětům, kde se mnou prostě projížděli maturitní okruhy, abych si ty informace omýlala v hlavě co nejvíc.Ale vzhledem k tomu, že v případě vaší vnučky jde o psychický problém, tak jí bude předpokládám tolerováno více absence, nebo se bude, v případě, že na tom bude hůř, vzdělávat doma a do školy bude chodit jenom na testy. Ale ať to vnučka a její zákonní zástupci proberou přímo s učiteli, kor pokud učitelé vědí, jakou formou bude ten IVP mít.

evaamaya
hodnocení

0x
Dobrý den, můžu se vás zeptat, zda máte stále IVP? Potřebuji posdilet, jak pokračujete, řeším podobné a zajímá mě zkusenost. Moc děkuji za reakci. Eva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]