Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat a hlavně bych chtěl poradit, na jakou VŠ mám šanci se dostat.
Chtěl bych na techniku, nejraději počítače (kybernetika, softwarové inženýrství,...) ale nepohrdnu ani elektrem, strojárnou či nějakou dopravkou.
Problém je ten, že jsem si důležitá vysvědčení pěkně podělal a mám celkový průměr z 1. pololetíí tohoto roku, 2. pololetí minulého a 2. pololetí předminulého roku 2,68, což jak sami uznáte je bída.
Současně jsem na jednom plzeňském gymnáziu (bydlím v Plzni) a na VŠ prostě musim. Ale kam?
Chystám se ještě dělat SCIO testy z matiky a možná z OSP. 2x jsem se zúčastnil SOČ v oblastním kole.
Děkuji za každou radu
no jo, jenže přijímačky se dneska moc nenosí, všechno se řeší buď přes průměry nebo SCIA... Většinou...
Nicméně sehnat si otázky a okruhy můžu tak jako tak takže díky
Ovšem stále potřebuji poradit konkrétní VŠ
Nevím o tom, že by někde hrál průměr z gymplu roli...snad jenom na matfyzu, a tam jenom proto, že jedničkáře berou bez přijímaček (což je stejně jedno, protože v prváku je tam snad 90% odpad). Největší důraz v dnešní době je na výsledky sciotestů, popř. přijímaček. Techniky obvykle vlastní přijímačky ještě vypisují, málokde ne. Záleží taky, do kterého měta chcete...ale nepohrdla bych na vašem místě ostravskou VŠB (nikoliv Ostravskou tzv. univerzitou, což je taková lepší střední škola...) - tam jsou technické obory opravdu dobré. Proklikejte se nabídkou, několik mých známých tam techniku udělalo. Není to dávačka, ale neudělatelné taky ne. Nedávno jsem tady o tom psala, zkuste mrknout do archivu v tématu škola, najdete to (už si přesně nevzpomínám název, něco jako "Po dlouhé době od maturity do školy na VŠ" nebo tak nějak). Praha á také dobré technické obory, zrovna ta kybernetika je tu vynikající, říkal mi kdosi před pár lety... tuším to bylo na přírodovědecké fakultě, zkuste googlit, tak bych to hledala i já, což můžete i sám. A toho průměru bych se fakt nebála. Držím pěsti
Nejen na matfyzu berou na průměr, existují i technické školy, kde berou dokonce bez jakýchkoliv podmínek (nepočítaje maturitu, doložené středoškolské vzdělání a další drobnosti). Mezi ně patří například:
MFF UK - průměr matematika 1,5
FJFI ČVUT - žádné podmínky
FEL ČVUT - na některé obory bez žádných podmínek
FIT ČVUT - spousta možností přijetí (od průměru po výsledek státní maturity)
FS ČVUT - žádné podminky
a spousta dalších, je potřeba hledat a určitě najdete školu, na kterou se dostanete bez problémů.
Oni berou někde podle průměru? Pokud je mi známo dělají se Scio testy, někde ale jen velmi zřídka testy všeobecných znalostí a když je uděláte výborně nebude váš průměr z gymnázia zas tam moc někoho zajímat. Na některých VŠ získáte za průměr nějaké bodíky ale dle mého názoru je to zcela nepodstatné. Připravte se dobře na Scio test-radím najít na netu všechny z minula a dělat a dělat. Na VUT v Brně by jste se na některou z fakult jistě dostal, tam to vyháží až po prvním ročníku kdy na to student nestačí. Ať to výjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.