Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně vyjádřit tuto větu, aby dávala smysl

Od: deny94 odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych se poradit, jak byste vyjádřili tuto větu tak, aby to dávalo smysl...

Jde o to, když např. já a kamarádka se míjíme s volnem...

Já mám volno ty dny, kdy ona je v práci a naopak..a teď mě zajímá, jak to smysluplně vyjádřit, dávám pár příkladů a taky větu, která tomu předchází

Predchazi tomu veta napr. co kdybychom zasly po praci alespon na 1 drink...když...

1) Když se teď míjíme s volnem
2) Když teď nemamé společné volno
3) Když teď nemáme společně volno
4) když teď nemáme spolu volno

Nebo nejaky lepsi navrh?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co kdybychom zašly po práci alespoň na drink, i když teď nemáme moc volného času?

zastra
hodnocení

0x

Bohatě stačí "Co (někdy) zajít po práci na drink, když jsme teď na sebe neměly čas?"

Určitě pochopí, že máte na mysli to "míjení s volnem", kdy ona je v práci-vy máte volno a chcete využít toho, kdy máte volno obě :) Žádný stres, pokud je to kamarádka, určitě by prominula, že jste jednu větu nevyjádřila perfektně.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, rozumím tomu správně, ze obě společně nemáte volný čas a přitom chcete spolu někam zajít? Tak to asi nepůjde, dokud si to volno neuděláte obě ve stejný čas. Takže, napište, až budeme mít někdy obě čas, tak si zajdeme na drink. Zdravím!

jk2021
hodnocení

0x

V daném kontextu nedává smysl ani jedna z možností, takže bych použil to, co navrhl/a zastra.

hodnocení

0x

zdravím,

především opravte na "zašli” a ne "zašly”..

Obdobně.. "neměly” nebo "neměli” jsme na sebe čas...

Ostatní vaše kamarádka pochopí

zastra

Autorka dotazu je žena a ptá se na sraz s kamarádkou, tedy další ženou, takže zašly, neměly (s tvrdým y) je správně. Když už chcete poučovat...

ok, jsem češtin.. Máte pravdu :)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Česky se dá napsat: ... když teď nemáme volno ve stejnou dobu, nebo ve stejný čas. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]