Nejste přihlášen/a.
Problém válek? Tento svět je světem mužů. Ti vládli, stáli v čele vojsk, v čele vražededných tlup, v čele politiky, států, soudů, vojska, policie. Války jsou problémem mužů. Ženy a děti jejich rozhodnutí a činy odnesou, odtrpí, odpláčí.
Co ženy bez dětí, zato s krvelačnou povahou, viz Krvavá Madla? Co Merkel, von Leyen? A co loutkové političky model Čaputová atd.?
Problém je v tom, komu je politik poplatný. Posledních x let jsou z velké části poplatní vojensko-průmyslovému komplexu, a toto je výsledek. Daňový poplatník to rád zaplatí.
Al, která z vámi vyjmenovaných zahájila válku? Jakože Putin nebo Hitler nebo Napoleon v sukních? Prosím, trošku soudnosti!
No, nevím. Nějak bych ženy nepodceňoval. Sice se v minulosti nemohly moc projevit na globální úrovni, ale v každodenní ano. Nedávno jsem četl jednu odbornou knížku, která se zaobírala kriminálními připady mezi 17. a 18. stoletím kdesi v Čechách. Více než polovina soudů, které proběhly kvůli urážce cti, byly zapříčiněny ženskou hádkou. Krvavá Mary taky nebyla zrovna svatoušek, Marie Terezie také ne. Johanka z Arku také nebyla pravděpodobně muž. Zlo je v každém člověku, ne jen v mužích.
babkazov®: Zahájení a podpora války jsou prakticky na stejné úrovni. U soudu je schvalování trestného činu také trestné.
Vyhledejte si slova Albright, Serbia, Kosovo, business.
Merkel a Leyen spustily a podporují válku proti Evropanům v podobě masové řízené migrace od roku 2015.
Další podoba této války je současný ekonomický kolizní kurz EU. Stačí se podívat na faktury za elektřinu.
A ještě mi to nedá, musím se zeptat, kolik žen, v hlubokém míru, jste viděli třeba na sportovištích, která hlídají policisté, vojsko, hasiči jen proto, že se na něm několik milionářů honí za gumovým nesmyslem. A stovky, tisíce normálních chlapů se chová jako, já to vlastně ani neumím pojmenovat. Agrese v takové míře, kterou žena nemůže pochopit.
Nejhorší problém je hromadění všech zbraní.Válečný konflikt vzniká vždy z důvodu prodeje vyrobených zbraňových zásob.Nejprve se za podpory výrobců zbraní vyvolá někde konflikt a tam se zbraně dopraví.Že tu zahynou miliony lidí? To patří k věci.Naopak se počítá se zničením hodnot,aby se mohly vzrábět další.
JABRAKA
Podle mě je hlavním problémem válek fakt, že ten, kdo válku vyvolá v ní nenasazuje život. Kdysy tomu tak bývalo, že ti dobyvatelé šly v čele vojsk se šavlí v ruce. Dnes si Putin sedí doma v teple a vydává rozkazy, kdyby se toho musel sám účastnit, asi by tolik odvahy neměl.
U Putina to bude zřejmě uražená ješitnost... Na 14.000 zavražděných Ukrajinců co mluvilo rusky za dobu 8 let mu nemusí přece záležet... Každý stát si přece může bezúhonně vraždit svoje obyvatele ... Ale nevím zda by byl pokoj, možná by to s tou agresí za nějaký měsíc bylo zrcadlově obráceně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.