Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol do piva , kolik procent?

Od: mirekvalsky odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , když mám nealkoholický míchaný nápoj , z nealko piva a šťávy , který má 0,0 % alkoholu a dám do půl litru jeden 30 ml panák 40 % alkoholu a 2,5 panáku 50 % alkoholu , kolik bude mít výsledný nápoj procent? Pokud je důležitá i teplota , tak při pokojové , 20°C .
Děkuji
doplněno 19.05.22 07:41: Je to půl litru nealko + ty panáky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

8.18182%

labo.cz/...

makk
hodnocení

1x

Ono je taky třeba vedět, kolik je těch nealko nápojů, případně kolik je toho pak celkem. Googlete "úlohy o směsích" a spočítejte si. Jinak to odpovídá vypití asi dvou piv.

tyler
hodnocení

0x

To vám nespočítám (protože zadat tuhle otázku je snad těžší než to spočítat i "selským" rozumem/výpočtem), ale pravděpodobně to bude nechutný drink.

I pokud přidáte do nealka 2x20 ml 35% alko nápoje (u mě pokus s "jaeggerem" nebo jak se to píše + nealko bernard classic), je to dost na to, aby šel cítit především alkohol a chuť až jako druhá.

Můj výsledek chutnal asi jako zlatopramen, nebo jiná levná silná piva (netvrdím, že je zlatopramen levné pivo!, jen mi subjektivně chutná asi jako smíchané nealko pivo s odpovídajícím množstvím přidaného lihu). Chuť alkoholu jako první, pak nějaká dohra chuti.

Ale třeba se zadaří. Jen raději počítejte s nejhorším.

mirekvalsky
hodnocení

Včera jsem to večer pil a bylo to dobré *smich* . Jednalo se o 500 ml cool grep , 1 panák zázvorovice (40 %) a dva a půl panáku slivovice (50 %) .
tyler

Jestli se někdy dostanu k těm zmíněným pálenkám, váš recept vyzkouším, díky za tip! A zároveň tedy blahopřeji *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]