Dobrý den. Dneska je 17.5. byla jsem v nemocnici a už jsem doma. Nedíval jsem se na žádné školy a v září dělám maturitu a nepodala jsem přihlášku na žádnou školu po maturitě. Chtěla jsem na VŠ, ale termíny jsem teď už nejspíše prošvihla. Mám v plánu zavolat na nějaké učňáky, ale zatím ani nevím na jaké, které by mě třeba nějak mohli přijmout, ale já opravdu nevím jak to funguje. Nechci přijít o studentská léta . Nevíte co bych měla dělat. Chtěla bych ještě pokračovat ve studiu. Jediné co mě napadá opakovat kvůli tomu ročník, takže skoazit maturitu. Bohužel nemá strach že mě vyhodí místo opakování. Takže asi raději budu mít maturitu, ale nevím co mám dělat.
Takže asi takhle, jestli dokončíš 4. ročník (což už předpokládám asi máš) a půjdeš k maturitě, tak ti zvoraná maturita nezajišťuje žádné opakování 4. ročníku. Ten už máš hotový a nemůžeš ho opakovat. Schválně ruplou maturitou pak docílíš jen toho, že se připravíš o jeden termín a můžeš rovnou na pracák, protože ti v takovém případě neběží status studenta. Zároveň musíš maturitu složit do dvou let od ukončení posledního ročníku, jinak nemáš vůbec nic. Současně si zvoranou maturitou zavřeš samozřejmě možnost jít na VŠ. Prostě budeš naprosto bezprizorní. Schválně zvorat maturitu je absolutní blbost, kterou si rychle vyžeň z hlavy, jestli si nechceš úplně zvorat i život. Jít po SŠ na učňák, aby se ti prodloužil studentský život, je pouze další nesmysl. Jen ztráta času. Vzdělávacím systémem musíš postupovat vzhůru, ne se zacyklit na středním stupni, nebo ještě jít níž na učiliště. Je zcela zbytečné mít více středních škol. Tohle ti musejí snad říct i rodiče. Některé VŠ stále ještě berou. Soukromé VŠ berou snad až do října. Nic propásnutého ještě nemáš, ale chtělo by to vzít rozum dosti do hrsti.
A to jsi byla v nemocnici dva, tři měsíce? Přihlášky na VŠ se podávají do března/dubna. I na učňáky si musíš řádně podat přihlášku a to jsi nejspíš taky projela. Obvolej aspoň učňáky/střední školy a volej s velkým prosíkem. Informuj se na studijních odděleních na VŠ, jestli nebudou náhodou vypisovat druhé kolo.
"Nechci přijít o studentská léta." - no, asi pozdě. Pokud jsi nebyla v nemocnici čtvrt roku, tak je to jenom a jenom tvoje blbost. A ruku na srdce, pokud jsi nebyla v kómatu, podání přihlášky je otázka tří minut, pokud by se ta přihláška podávala fyzicky (myšleno "ne online"), určitě nejsi na světě úplně sama a někdo by ti přihlášku na poštu odnesl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.