Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívodní kabel pro myčku

Od: cacaca odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Nějak se mi to nevychází. Byl by někdo schopen pomoci?

Přívodní kabel pro myčku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ten odpor co jste spočítal je odpor spotřebiče, ne odpor kabelu. Na kabelu totiž určitě nebude úbytek napětí 218,5 V ;)
Jinak by bylo fajn napsat i zadání úkolu.
cacaca
hodnocení

Úbytek napětí je 11,5 V ( blbě jsem to zaznacil).

Navrhněte průřez přívodního kabelu pro myčku. S výkonem 2,5kW , délkou kabelu 25m , p=0, 0187 (Cu)

Úbytek napětí dle ČSN 5%

Takže musíte počítat s těmi 11,5 V (napětí na kabelu), ne s 218,5.
Z toho si spočítáte odpor kabelu a s ním už dopočítáte průřez.
cacaca
hodnocení

0,44 mm2 mi přijde jako blbost
cacaca
11.05.22 10:24
hodnocení

Přívodní kabel pro myčku #2
Ono to tak ale opravdu vychází, že při délce vodiče 25 metrů o průřezu 0,44 mm2 a proudu 11A je úbytek napětí na kabelu kolem 11V.
Ještě je potřeba dát pozor na těch 25 metrů, jestli je to délka kabelu, tak je potřeba vynásobit dvakrát (jeden vodič tam, druhý zpět).
Přívodní kabel pro myčku #3

olinl
hodnocení

0x
V běžné praxi se natáhne kabel s měděnými vodiči 3x2,5mm²/230V, v případě delšího kabelu nad 60 metrů by se použila CY 3 x 4 mm².

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]